Σάββατο 26 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαίζονται οι άνεργοι της Μαγνησίας

"Εμπαιγμό για τους χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους της Μαγνησίας" χαρακτηρίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει ο ΟΑΕΔ προκειμένου να χορηγήσει επίδομα ανεργίας, σε Ερώτησή τους στη Βουλή για τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής.

Στο κείμενο της Ερώτησης υπογραμμίζεται: "Οι όροι και προϋποθέσεις που θέτει ο ΟΑΕΔ για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 150.000 δραχμών στους ανέργους είναι "δώρο άδωρον" και αποτελεί το λιγότερο εμπαιγμό και κοροϊδία για τους χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους της Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, για να τύχει του βοηθήματος κάποιος άνεργος θα πρέπει, εκτός των άλλων, να έχει πραγματοποιήσει συνολικά κατά το έτος 1998 από 50 - 99 ημερομίσθια και να μην έχει εισπράξει το εποχιακό βοήθημα του έτους 1998. Και μόνο μ' αυτούς τους όρους αποκλείεται του βοηθήματος το σύνολο σχεδόν των ανέργων της Μαγνησίας, αφού είναι γνωστό ότι στο νομό μας η ανεργία πήρε χαρακτηριστικά κοινωνικής συμφοράς και το μεροκάματο έγινε όνειρο "θερινής νυκτός".

Τρανό παράδειγμα αποτελούν οι άνεργοι της "Βαμβακουργίας", της ΒΙΟΠΑΛ, και χιλιάδες άλλοι άνεργοι από άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν την τελευταία πενταετία. Εάν τα μέτρα - όροι και προϋποθέσεις - δε χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση ως εργαλείο για τον αποκλεισμό καταβολής του βοηθήματος στους ανέργους, παρά μόνο σε ελάχιστους, τότε θα πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα να καταβληθεί το βοήθημα σε όλους όσοι είναι άνεργοι τουλάχιστον πάνω από 6 μήνες".

Ο υπουργός ερωτάται αν σκοπεύει να παρέμβει άμεσα στον ΟΑΕΔ για την απάλειψη των παραπάνω προϋποθέσεων, ώστε να πάρουν το βοήθημα όλοι οι άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ