Πέμπτη 24 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Κάλεσμα αντίστασης στο ξεπούλημα

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Τη δυσοίωνη προοπτική που προδιαγράφει για τους εργαζόμενους η πολιτική ξεπουλήματος, που προωθεί με όλο και εντατικότερους ρυθμούς η κυβέρνηση, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

"Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει με πιο γρήγορους ρυθμούς το ξεπούλημα στο πολυεθνικό κεφάλαιο επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Βρισκόμαστε μπροστά στα εξής γεγονότα: Πρώτο, στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία παραχωρείται το μάνατζμεντ της "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ" στη βρετανική εταιρία "BRITISH AIRWAYS". Δεύτερο, στην απόφαση να παραχωρήσει η ΕΤΒΑ μέρος των μετοχών της σε ιδιώτες, όπως και στην "απεμπλοκή" της από τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, στα οποία είναι μέτοχος κατά 51%! Τρίτο, στην απόφαση να μετοχοποιηθεί η Αγροτική Τράπεζα το 2001.

Το ξεπούλημα θα σημάνει για τους εργαζόμενους απολύσεις, χειροτέρευση των εργασιακών τους σχέσεων, περαιτέρω μείωση των οικονομικών απολαβών τους, αβέβαιο εργασιακό μέλλον, για το μεγάλο κεφάλαιο παραπέρα προώθηση των στόχων του και για τη χώρα ακόμα μεγαλύτερη παράδοση του πλούτου της.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση. Καλεί τους εργαζόμενους σε άμεση αντίδραση. Οι εργαζόμενοι στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και στις θυγατρικές της, οι εργαζόμενοι στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, οι αγρότες, ενωμένοι, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση, να αντισταθούν σ' αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική, να αναλάβουν πρωτοβουλίες ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε συνεργασία με άλλους φορείς και κοινωνικές ομάδες που πλήττονται απ' την ίδια πολιτική. Το ΚΚΕ θα βρεθεί στο πλευρό τους σε κάθε αγωνιστική προσπάθειά τους".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ