Σάββατο 19 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμεινε από ηλεκτρομηχανή

Η περιπέτεια του ταχύπλοου ΧΑΪΣΠΙΝΤ 1 φέρνει στην επιφάνεια σοβαρά προβλήματα σ' αυτό τον τύπο των πλοίων, τα οποία πληρώνει το πλήρωμα μηχανής

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε χτες 480 επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο "ΧΑΪΣΠΙΝΤ 1" για Πάρο - Νάξο. Το πλοίο αναμενόταν να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά χτες στις 7.35 το πρωί, όμως έμεινε από ηλεκτρομηχανή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας,σύμφωνα με το ημερολόγιο του πλοιάρχου, σημειώθηκε απώλεια ηλεκτρικής ισχύος στο αριστερό μηχανοστάσιο του σκάφους.

Από τους 480 επιβάτες, οι 193 προωθήθηκαν χτες το μεσημέρι στον προορισμό τους με το σκάφος "ΜΕΓΑ ΝΤΟΛΦΙΝ 23" και οι υπόλοιποι μαζί με τα 60 αυτοκίνητα, 23 δίκυκλα και 3 φορτηγά που είχαν επιβιβαστεί στο "ΧΑΪΣΠΙΝΤ 1" αναμενόταν να αναχωρήσουν το απόγευμα με τα επιβατηγά πλοία "ΕΞΠΡΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ" και "ΝΑΪΑΣ ΕΞΠΡΕΣ".

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις μηχανές αυτού του τύπου πλοίου είναι πολύ συχνά και βέβαια τα πληρώνουν οι ναυτεργάτες του πληρώματος της μηχανής, που δουλεύουν ασταμάτητα πάνω από 12 ώρες καθημερινά! Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα που παρουσιάζουν αυτού του τύπου τα πλοία είναι στο σύστημα υδροπροώθησης. Τα φίλτρα του συστήματος βουλώνουν πολύ συχνά, γιατί τραβάνε άμμο, φύκια ή σκουπίδια που βρίσκονται στη θάλασσα και το πλοίο "μένει".

Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού έχει επισημάνει αυτά τα προβλήματα και έχει ζητήσει από το υπουργείο να δουλεύουν στο πλοίο διπλά πληρώματα και να εφαρμοστεί το 8ωρο. Επίσης να υπάρχει τεχνική υποστήριξη του πλοίου στη στεριά με ειδικό συνεργείο.

Ο ταμίας της ΠΕΜΕΝ Νίκος Κοντός επισήμανε ότι η υπερεντατικοποίηση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το πλήρωμα και τους επιβάτες και αν δε ληφθούν μέτρα, μπορεί να συμβεί σοβαρό ατύχημα. Ακόμα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, οι 13 και 14 ώρες μέσα στο μηχανοστάσιο και με αυτούς τους δυνατούς κραδασμούς επηρεάζει σοβαρά την υγεία του πληρώματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ