Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 18 Ιούνη 1999

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ)
Οχτώ άμεσες προτεραιότητες δράσης

Οχτώ άμεσες προτεραιότητες διεκδίκησης προβάλλει η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου που συνεδρίασε χτες και κατέληξε σε πρόγραμμα και στόχους δράσης. Οι προτεραιότητες έχουν να κάνουν με τη στήριξη των ανέργων και των συνταξιούχων, τη φορολογική ανακούφιση των μισθωτών, την περιφρούρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, το 35ωρο - 7ωρο - πενθήμερο, την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ ζήτησε ήδη συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Εργασίας και ξεκινά ταυτόχρονα μια νέα ενημερωτική εκστρατεία, τονίζοντας ότι η αντιπολεμική πάλη συνεχίζεται.


ΣΕΛ.  15

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
"ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ"
την ελληνική κυβέρνηση...

"Οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας, την αποκλειστική ευθύνη έχει η ελληνική κυβέρνηση". Μέρα δράσης κατά του πολέμου η Τρίτη 22 του Ιούνη, ανακοίνωσε η ΕΕΔΥΕ και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος

  • Ο αγώνας συνεχίζεται, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ. Η ΝΑΤΟική εισβολή, κατοχή και εγκατάσταση θα οδηγήσει σε νέα αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια. Στα ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει 1.500 Ελληνες αξιωματικούς και στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής. Δύο Ιταλοί στρατιώτες νεκροί χτες από νάρκη στο Κοσσυφοπέδιο.
  • Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των μανάδων και πατεράδων των στρατευμένων παιδιών προειδοποιεί πως οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά μας, τα οποία κατ' εντολήν της κυβέρνησης μετέχουν στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η ελληνική κυβέρνηση, και καλεί όλο τον ελληνικό λαό σε συνεχή αγώνα μέχρι να αποσύρει η ελληνική κυβέρνηση τις ελληνικές δυνάμεις από Κοσσυφοπέδιο, Αδριατική, Αλβανία, Βοσνία και να κλείσει άμεσα τις βάσεις θανάτου.
  • Μέρα δράσης κατά του πολέμου, για το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας, καθορίζει την ερχόμενη Τρίτη 22 του Ιούνη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η οποία και οργανώνει στην πλατεία Κάνιγγος στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση - πορεία και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αντίστασης στον πόλεμο στις γειτονιές της Αθήνας.

ΣΕΛ.  9   -   12

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Βαριά και τεταμένη η κατάσταση

Ενώ το βάρος της ΝΑΤΟικής προπαγάνδας φαίνεται να προσανατολίζεται στην "πτωματολογία", για τα δήθεν εγκλήματα των Σέρβων, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο παραμένει βαριά και τεταμένη, καθώς οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής αναπτύσσονται με σοβαρές δυσκολίες - ήδη, δύο Ιταλοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά - ο UCK διεκδικεί τον ένοπλο ρόλο του, οι αντιπαραθέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας συνεχίζονται και οι Σέρβοι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.


ΣΕΛ.  9   -   12


Σε... δόσεις, την επόμενη χρονιά και το 2001, σκοπεύει η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις ρυθμίσεις για τις περιβόητες φορολογικές ελαφρύνσεις. Εκείνο που θα μετρήσει περισσότερο θα είναι, όπως δείχνουν τα πράγματα, το... περιτύλιγμα με το οποίο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.


ΣΕΛ.  19
Συγχαίρουν το ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα από Κομμουνιστικά Κόμματα, απ' όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να φτάνουν στην ΚΕ του ΚΚΕ, για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών


ΣΕΛ.  5
Στο έλεος των πολυεθνικών οι καταναλωτές

Ενώ οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν, με αφορμή το θέμα των "διοξινωμένων" τροφίμων, ότι βρίσκονται στο έλεος των πολυεθνικών και του ανταγωνισμού τους, για όλο και μεγαλύτερα κέρδη, η κυβέρνηση προχώρησε χτες σε άλλη μια αόριστη και γενικόλογη καθησυχαστική παρέμβαση, διά του υπουργού Γεωργίας. Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας Καταναλωτή ομολογούσε πως δεν έχουν σταλεί ακόμη προς έλεγχο τα ύποπτα κρέατα.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΚΥΠΡΟΣ
Προκλητική συμπεριφορά της αμερικάνικης πρεσβείας

Η αμερικάνικη πρεσβεία στην Κύπρο, ενεργώντας ως ανθυπατεία προτεκτοράτου, αρνήθηκε να δεχτεί τον προεδρεύοντα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ επέκρινε έντονα το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, για τη στάση τους στο Γιουγκοσλαβικό και για τις αντιΝΑΤΟικές και αντιαμερικανικές εκδηλώσεις τους.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ