Παρασκευή 11 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγκάλιασαν τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας

Καθηγητές, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου παρευρέθηκαν την Τετάρτη το βράδυ στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών τεχνών "Για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας", τα ανυποψίαστα θύματα των "Μεγάλων" του κόσμου",που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών στο κτίριο "Κωστή Παλαμά" (ροζ κτίριο, Ακαδημίας και Σίνα). Η μεγάλη αυτή εικαστική έκθεση περιλαμβάνει τετρακόσια περίπου έργα, που πρόσφεραν εικαστικοί δημιουργοί, με στόχο το σύνολο των εσόδων να διατεθούν για βοήθεια στα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, τα οποία πλήττονται πρώτα αυτά από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, από την επέμβαση στη γειτονική μας χώρα. Την υλική αυτή βοήθεια θα μεταφέρει αντιπροσωπεία του ΕΕΤΕ στη Γιουγκοσλαβία στο τέλος του μήνα.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Γιουγκοσλαβίας Ντούσαν Αλέξιτς,ο οποίος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της έκθεσης και στη βοήθεια των εικαστικών δημιουργών προς το δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό. Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύα Μελά αναφέρθηκε στην ευγενική, αφιλόκερδη προσφορά των καλλιτεχνών, αλλά και στηδημοπρασία των εκτιθέμενων έργων, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο χώρο της έκθεσης.Σημειώνουμε ότι στη δημοπρασία θα συμπεριληφθούν και 64 έργα Σέρβων καλλιτεχνών, τα οποία, λόγω του πολέμου, δεν μπόρεσαν να εκτεθούν στο χώρο τη βραδιά των εγκαινίων.

Εκτός από την αποψινή δημοπρασία, οι πωλήσεις θα συνεχιστούν έως τις 18 Ιουνίου, ημέρα που τελειώνει η έκθεση. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ