Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούνη 1999

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΩΡΑ
ΨΗΦΙΖΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εμπρός για μια μεγάλη νίκη του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκαν χτες βράδυ οι προεκλογικές δραστηριότητες όλων των κομμάτων. Στις δηλώσεις της που έκανε χτες, κατά την επίσκεψή της στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ότι στο επόμενο διάστημα διακυβεύονται πάρα πολλά πράγματα από τα λαϊκά συμφέροντα. Γι' αυτό το ΚΚΕ λέει στα εργατικά λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν με αποφασιστικότητα και τολμηρά το Κόμμα. Να κάνουν το πρώτο θαρραλέο βήμα, γιατί, μέσω του ΚΚΕ, μπορεί να χτιστεί το πραγματικό αντίβαρο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Το αντίβαρο της ειρήνης στα Βαλκάνια και για τα λαϊκά δικαιώματα και για την υπόθεση του Αιγαίου, για τη συμφωνία, που βρίσκεται στο συρτάρι και ετοιμάζεται να βγει κι αυτή...


ΣΕΛ.  3,   5   -   9

Την αποχώρησή τους από το ΔΗΚΚΙ ανήγγειλαν, με γραπτή δήλωσή τους, μόλις δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές, τέσσερα στελέχη του στη Λάρισα. Τη δήλωση αποχώρησης υπογράφουν ο Κ. Αρχοντής,γραμματέας, οι Γ. Δαούλας και Γ. Στρατής,υπεύθυνος μαζικών κινημάτων ο πρώτος και οργανωτικού ο δεύτερος της καταργηθείσας προσφάτως Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΔΗΚΚΙ, καθώς και ο Π. Νεράτζης,μέλος του ΔΗΚΚΙ.



Ενώ οι ΝΑΤΟικοί στριμώχνονται στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας για το ποιος θα "έχει την τιμή" να πρωτομπεί στο Κοσσυφοπέδιο σαν δύναμη κατοχής, τμήματα του ρωσικού στρατού από τη Βοσνία πλησίασαν στην περιοχή. Οι Ρώσοι επίσημοι δηλώνουν ένταση στις σχέσεις τους με το ΝΑΤΟ, ενώ η Κίνα διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τη ΝΑΤΟική συμφωνία "ειρήνης"


ΣΕΛ.  14   -   15
Στηρίζουμε το ΚΚΕ

Εκατοντάδες άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, με δηλώσεις τους όλο αυτό το διάστημα στο "Ρ", τάχθηκαν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Ο "Ρ" ολοκληρώνει σήμερα, με τις δηλώσεις των Κώστα Βουτσά,Βασίλη Παπακωνσταντίνου,Ελένης Ράντου,Αφροδίτης Μάνου,Ισμήνης Καλέση κ.ά.


ΣΕΛ.  6   -   7
Βαρύτατο ευρωπρόστιμο 2,5 δισ. δραχμών καλούνται να πληρώσουν οι περίπου 6.000 Ελληνες παραγωγοί αγελαδινού γάλακτος, για άλλη μια χρονιά, επειδή... άρμεξαν 22.441 τόνους γάλα παραπάνω από την εξευτελιστική ποσόστωση των 629.817 τόνων, που επέβαλε η ΕΕ στη χώρα μας, με τη "συνενοχή" των εκάστοτε κυβερνήσεων, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται αθρόες εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων από χώρες - μέλη της Κοινότητας, αρκετά εκ των οποίων είναι τουλάχιστον ύποπτα.


ΣΕΛ.  28
Νέα σχέδια αντεργατικής επίθεσης

Μετά τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, κυβέρνηση και εργοδοσία προωθούν και τα Περιφερειακά Σύμφωνα, που θα έχουν ως βασικό άξονα τη δέσμευση, από την πλευρά των εργαζομένων, για "εργασιακή ειρήνη", έναντι της γενικόλογης διακήρυξης των εργοδοτών, για δημιουργία θέσεων εργασίας


ΣΕΛ.  12
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Με πιστοποιητικά... εξαφανίζουν τις διοξίνες

Με "πιστοποιητικό" της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα τρώνε οι καταναλωτές από δω και στο εξής διοξίνες, αφού η Μόνιμη Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ αποφάσισε χτες, ότι το Βέλγιο θα μπορεί, από δω και πέρα, να εξάγει ζωοκομικά προϊόντα και παράγωγά τους, αρκεί να τα συνοδεύει μ' ένα νέο πιστοποιητικό υγείας των αρμόδιων βελγικών υπηρεσιών.


ΣΕΛ.  17

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ