Σελ. /56
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Ιούνη 1999

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό και μαχητικότητα, δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου οι οπαδοί, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώντας κάθε πατριώτη να δώσει τη δύναμη της ψήφου του στο κόμμα της ενότητας και του αγώνα

Με την ορμή και τη δύναμη της ιδιαίτερα πετυχημένης προχτεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Αθήνας, μπαίνει το ΚΚΕ στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών της Κυριακής. Μια επιτυχία, που σκόρπισε ενθουσιασμό στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα και αναγνωρίστηκε, χτες, από το σύνολο του Τύπου.

Τώρα, καθώς τρεις μόνο μέρες έχουν απομείνει μέχρι την Κυριακή των εκλογών, η προσοχή των κομμουνιστών, των αριστερών, αλλά και πολλών πατριωτών, που έχουν συμπαραταχτεί μαζί τους, συγκεντρώνεται στη μάχη του ψηφοδελτίου. Το ψηφοδέλτιο της λαϊκής πάλης και ενότητας μπορεί και πρέπει να φτάσει παντού, σπίτι το σπίτι, πόρτα την πόρτα. Και μαζί του, η αγωνιστική και ντόμπρα φωνή του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3,    5   -   10

ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ανθρώπινο φράγμα ειρήνης

Στ' ανοιχτά της Χαλκιδικής συνέχιζαν, μέχρι αργά χτες το βράδυ, να πλέουν τα αμερικανικά πολεμικά πλοία, που μεταφέρουν τους 2.500 πεζοναύτες, ενώ οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές της ειρήνης, που βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση στην παραλία του Λιτόχωρου, δήλωναν αποφασισμένοι, να παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί και να αντιμετωπίσουν τους ΝΑΤΟικούς εισβολείς μ' ένα ανθρώπινο φράγμα ειρήνης.

Την ίδια στιγμή, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας δονούνταν από τα αντιπολεμικά και αντιΝΑΤΟικά συνθήματα μαχητικών διαδηλώσεων, ενώ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατάγγελλε την κυβέρνηση, που στέλνει τα στρατευμένα παιδιά του λαού σε ρόλο στρατού κατοχής και εμπλοκής στις χερσαίες επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία και καλούσε τον ελληνικό λαό να είναι σε επαγρύπνηση, γιατί δεν επιτεύχτηκε η ειρήνη και τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, μαζί και της Ελλάδας, παραμένουν ανοιχτά.


ΣΕΛ.  5

ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  • Ο Φώτης Γεωργιάδης από τη Θεσσαλονίκη πρόσφερε 1.000.000 δρχ. στο ηρωικό ΚΚΕ και 1.000.000 δρχ. για φάρμακα για τα παιδιά της Γιουγκοσλαβίας, στη μνήμη των αγωνιστών γονιών του και της αδελφής του ΟΛΓΑΣ,καθώς και στη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας το βάρβαρο ιμπεριαλισμό.


Με ύπουλους βομβαρδισμούς και ταυτόχρονες πιέσεις σε διπλωματικό επίπεδο οι ΝΑΤΟικοί βιάζονται να εγκατασταθούν σαν δυνάμεις κατοχής στο Κοσσυφοπέδιο. Προσπαθούν, με κάθε τρόπο να επιταχύνουν όλες τις διαδικασίες τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και στις συζητήσεις των στρατιωτικών κλιμακίων, σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Τζέσε Τζάκσον, όμως, προειδοποιεί την αμερικανική κοινή γνώμη ότι μπαίνει σε περιπέτεια ανάλογη με αυτήν της Νότιας Κορέας.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΕ ΔΙΟΞΙΝΕΣ
Στους καταναλωτές ρίχνει το μπαλάκι η κυβέρνηση

Την "αδυναμία" της, να πάρει οποιαδήποτε αποτελεσματικά μέτρα, για τη στοιχειώδη προστασία των καταναλωτών, ομολόγησε ουσιαστικά χτες η κυβέρνηση, καλώντας τους τελευταίους, να... αυτοπροστατευτούν. Δέκα μέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τη διακίνηση επικίνδυνων τροφίμων με διοξίνες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δηλώνει πως δεν είναι καν σε θέση να εντοπίσει και να αποσύρει από την αγορά τα ύποπτα είδη και να καταρτίσει σχετική λίστα, ώστε να ενημερώσει με ακρίβεια τους καταναλωτές.


ΣΕΛ.  47

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ