Πέμπτη 10 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΖΕΣΕ ΤΖΑΚΣΟΝ
"... Θα εξελιχτεί σε Νότια Κορέα"

ΚΕΪΜΠΡΙΤΖ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. -

Τα φαντάσματα του παρελθόντος κατατρύχουν τους Αμερικανούς... ενώ η προοπτική μιας επανάληψης ενός πολύ οδυνηρού εφιάλτη για τους άκαπνους γενικότερα πολίτες των ΗΠΑ, προκαλεί το λιγότερο, πανικό.

Χωρίς να επισύρει την περίπτωση του Βιετνάμ για να μην προκαλέσει θαλασσοταραχή στα νερά της λήθης, ο αιδεσιμότατος Τζέσε Τζάκσον,ο ίδιος που έπαιξε ρόλο στην απελευθέρωση των τριών Αμερικανών πεζοναυτών αιχμαλώτων που είχαν συλληφθεί από το γιουγκοσλαβικό στρατό, προειδοποίησε το βράδυ της Τρίτης ότι η εμπλοκή των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο μπορεί να εξελιχθεί σε μία νέα Νότια Κορέα προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το αληθινό κόστος του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους απόφοιτους της Σχολής Διοίκησης Κένεντι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ο Τζάκσον υποστήριξε πως ο UCK ενδεχομένως να αντικρίζει τις αμερικανικές χερσαίες δυνάμεις ως εμπόδια "στον αγώνα του για ανεξαρτησία και οι Σέρβοι να τις θεωρούν ως κατοχικές δυνάμεις. Επομένως θα βρεθούν εις το μέσον διασταυρούμενων πυρών σε μία δαπανηρή και ασταθή κατάσταση" ενώ "θα παραμείνουν εκεί τόσο, όσο βρίσκονται και τα αμερικανικά στρατεύματα στη Νότια Κορέα", τόνισε ο Τζάκσον υπενθυμίζοντας ότι τα αμερικανικά στρατεύματα είχαν σταλεί στην Κορέα στις 27 Ιουνίου 1950, και έκτοτε παρέμειναν εκεί...

Επίσης ο Τζάκσον υπογράμμισε πως "κάθε βόμβα που ρίπτεται κοστίζει 1 εκατ. δολάρια και κάθε πύραυλος "Τόμαχοκ" 1,6 εκατ. δολάρια. Θα δαπανήσουμε περισσότερα από 25 δισ. δολάρια σ' αυτόν τον πόλεμο. Τα διπλά θα κοστίσει η ανοικοδόμηση. Αγνωστο πόσο, η παρουσία δυνάμεων και η κατάληψη μίας επικίνδυνης ζώνης στη χώρα αυτή. Ολα τούτα υπερβαίνουν κατά πολύ τα όσα έχει πληροφορηθεί μέχρι σήμερα ο αμερικανικός λαός" και αντιπαρέβαλε τις τακτικές που ακολούθησε ο Κλίντον στις δύο αυτές περιπτώσεις, ειδικά τα τεράστια ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ για τον πόλεμο, σε αντίθεση με τα μόλις 15 εκατ. ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει υποσχεθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ