Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους

Η κυβέρνηση, ενόψει ευρωεκλογών, φαίνεται πως έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο και... παίρνει το μετρό! Ναι, αυτό το έργο του μετρό της συμφοράς που ακροβατεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, δηλαδή μεταξύ των τεράστιων χρονικών και οικονομικών υπερβάσεων εκατοντάδων δισ. δρχ. Σ' αυτό το έργο, λοιπόν, στήριξε χτες την προεκλογική του καμπάνια ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, ο οποίος κάλεσε τους δημοσιογράφους να κάνουν βόλτα με το ανέτοιμο μετρό από το Πεντάγωνο στο Σύνταγμα.

Δεν είναι παρά μία ακόμη ωμή εξαπάτηση του αθηναϊκού λαού, ο οποίος ξέρει ότι το μετρό έπρεπε να είναι έτοιμο από το Δεκέμβρη του 1997 και τώρα θα παραδοθεί μόνο ένα μικρό τμήμα του - αν και εφόσον - το Δεκέμβρη του 1999. Ξέρει επίσης ότι το κόστος του - που πλήρωσε με τη στυγνή φορολογία - πλησιάζει το 1 τρισ. δρχ., από 172 δισ. που είχε προϋπολογισμό.

Οι γυρολόγοι όμως της χυδαίας αυτής πολιτικής δεν έχουν σκοπό να ησυχάσουν. Χτες και πάλι ο υπουργός Μεταφορών Τ. Μαντέλης οργάνωσε φιέστα για να παρουσιάσει... δύο από τα νέα τρόλεϊ (πάλι καλά που δεν παρουσίασε πάλι τις μακέτες!), ενώ την άλλη βδομάδα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, και πάλι - "αρχηγός", άλλωστε στον ευτελισμό της πολιτικής ζωής - καλεί σε περιοδεία στα έργα της Εγνατίας, που δεν έχουν απορροφήσει ούτε το 25% των προϋπολογιζόμενων κονδυλίων! Και έπεται, βέβαια, συνέχεια, καθώς όλο τα μετρούν, κι όλο δεν τους βγαίνουν τα κουκιά...

Τι άλλο να πει λοιπόν κανείς; Μαύρο στους "μαυρογιαλούρους" γυρολόγους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ