Σάββατο 22 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φιλειρηνικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των Επιτροπών Ειρήνης, στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου της ΕΕΔΥΕ, που παίρνουν βαθύ αντιπολεμικό και αντιΝΑΤΟικό χαρακτήρα. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι οι εξής:

Κρήτη

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Σητείας διοργανώνει συναυλία για την ειρήνη στα Βαλκάνια σήμερα Σάββατο 22 Μάη με νεανικά συγκροτήματα στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Σάμο

Η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη διοργανώνει στα πλαίσια του 21ου Δεκαήμερου Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, πορεία ειρήνης από το Κοκκάρι προς τη Σάμο, αύριο Κυριακή 23 Μάη στις 6.00 μμ.Στο τέλος της πορείας στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου, μετά την ομιλία και τους χαιρετισμούς φορέων θ' ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την ορχήστρα του "Λα Μινόρε".

Σε συμμετοχή επίσης καλεί η Κίνηση Γυναικών Σάμου (μέλος της ΟΓΕ).

Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" μαζί με 52 φορείς της πόλης και της περιοχής διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων "Ειρήνη - Μάης '99",που είναι αφιερωμένες στον αγώνα των λαών της Γιουγκοσλαβίας και όλου του κόσμου που παλεύουν ενάντια στο ευρωατλαντικό φασισμό του ΝΑΤΟ.

- Την Τρίτη 25 Μάη στις 7.30 μμ στην πλατεία Πανοπούλου διοργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται: Διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα "Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το σταμάτημα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία", έκθεση παιδικού βιβλίου, χορευτικό πρόγραμμα από τα παιδικά τμήματα των Συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Συντροφιά με την παράδοση", Πολιτιστικός Σύλλογος "Ζορμπάς", Χορευτικό Αη Γιάννη Ρηγανά, Χορευτικό ΔΟκιμίου, Χορευτικό Εργατικού Κέντρου).

Χαλκίδα

Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, με θέμα "Ιμπεριαλιστική επέμβαση στα Βαλκάνια - Νέο δόγμα ΝΑΤΟ", διοργανώνουν σήμερα στις 9 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας, η Επιτροπή Ειρήνης, ο Δήμος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, Σωματεία και Φορείς της πόλης.

Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος η δημοσιογράφος Λιάνα Κανέλλη,ο ποιητής και λογοτέχνης Γιώργος Κακουλίδης,οι δικηγόροι Αντ. Αντανασιώτης και Δημ. Βενετής,καθώς και ο καθηγητής ΤΕΙ Χαλκίδας Παν. Τασσόπουλος.Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γ. Τριάντης.

Εβρος

Σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ορεστιάδας θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συναυλία σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου.

Αύριο διοργανώνεται ποδηλατοδρομία ειρήνης με τη συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Αύριο επίσης στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται συλλαλητήριο, ενώ θα γίνει έκθεση ζωγραφικής από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Στην εκδήλωση συμμετέχει η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ