Κυριακή 2 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΟΣΤΗΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αντ' αυτού

Στην πολύχρονη φιλία του με τον Φρέντυ Γερμανό θ' αναφερθεί ο Αντώνης Σαμαράκης καλεσμένος στην εκπομπή "Αντ' αυτού". Ο Αντώνης Σαμαράκης θα μιλήσει για τη γνωριμία του με τον Φρέντυ Γερμανό, για τη φιλία τους που κρατάει μέχρι σήμερα, για τις κοινές τους στιγμές, για τις συζητήσεις, τις ανησυχίες τους, τα σημειώματα και τις αφιερώσεις τους, για τα αγαπημένα βιβλία του Φρέντυ. Μια μακρά φιλία χωρίς ούτε ένα "Λάθος", αλλά σίγουρα με πολύ "Αλάτι και πιπέρι". Την εκπομπή παρουσιάζει η Εύη Κυριακοπούλου. (Κυριακή ΕΤ 1 12.30)

Στο γαλάζιο της Σερίφου

Το σκάφος "Πλωτώ" στη δεύτερη εκπομπή της σειράς "Τα μυστικά του απόλυτου γαλάζιου", αφήνει πίσω του την Κύθνο και συνεχίζει το ταξίδι του στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, με την πλώρη αυτή τη φορά στραμμένη στην όμορφη Σέριφο. Μια σειρά που μέσα από τις περιπέτειες μιας ομάδας ιστιοπλόων στα νησιά του Αιγαίου, μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να ταξιδέψουμε και εμείς στην απεραντοσύνη της θάλασσας, αλλά και να γνωρίσουμε την παράδοση, το χρώμα, τη λαϊκή αρχιτεκτονική, τη ζωή των νησιών μας. Το "Πλωτώ" φθάνει στη Σέριφο και η περιήγηση στο νησί αρχίζει. Και πρώτα πρώτα το βλέμμα αγγίζει τη Χώρα της Σερίφου. Η Χώρα χτισμένη σε κατακόρυφο βράχο, ατενίζει από ψηλά το λιμάνι της Σερίφου, το Λιβάδι. Από εκεί η εξερεύνηση στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων θα συνεχιστεί με "στάσεις" στο μοναστήρι των Ταξιαρχών και με επίσκεψη στον όρμο του Κουταλά, στην παραλία που ο βυθός της είναι στρωμένος με γυαλόπετρες. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και αντανακλούν το γαλάζιο του ουρανό. Η σκηνοθεσία είναι του Πάνου Κέκα. (Κυριακή ΕΤ 1 19.30)

Αφιέρωμα στον Αγ. Σικελιανό

Το 1927 το όνειρο για τη Δελφική Ιδέα γίνεται πραγματικότητα για τον Αγγελο Σικελιανό και την Εύα Σικελιανού. Είναι η χρονιά που πραγματοποιήθηκαν οι Δελφικές εορτές, αναζωπυρώνοντας το αρχαίο δράμα. Παρουσιάστηκε ο "Προμηθέας Δεσμώτης". Οι εορτές έγιναν και πάλι το 1930 με την παρουσίαση και πάλι του "Προμηθέα Δεσμώτη", αλλά αυτή τη φορά και των "Ικέτιδων". Στις Δελφικές εορτές αναφέρεται το αφιέρωμα στον Αγγελο Σικελιανό που θα μεταδοθεί από τη ΝΕΤ. Μιλούν μεταξύ άλλων οι Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, Μίκης Θεοδωράκης, Ελένη Σικελιανού, Αννα Σικελιανού, Θεόδωρος Κρίτας, Ρένη Πιττακή, Τζων Αντον, Νίκος Σινοδινός, Αλέξανδρος Ξενάκης και Μάρκος Σικελιανός. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Ανδρέα Αντωνιάδη. (Σάββατο ΝΕΤ 19.00)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ