Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θάνατος και καταστροφή

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

"Η δημιουργία ραδιενεργού και τοξικού νέφους, η αύξηση του κινδύνου καρκινοπαθειών, η δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου, η όξινη βροχή, οι σοβαρές παρενέργειες στην τροφική αλυσίδα κ. λ. π. είναι μερικές μόνο από τις ενδεχόμενες συνέπειες της "ανθρωπιστικής" δράσης των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια", τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου σε Επίκαιρη Ερώτησή του για τους υπουργούς Υγείας Λ. Παπαδήμα και Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλο.

"Ο θάνατος και η καταστροφή, υπογραμμίζει ο Στ. Παναγιώτου, που προκαλούν οι πολεμικές επιχειρήσεις και οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού και της υλικοτεχνικής και παραγωγικής υποδομής της χώρας του, έχει σαν αναπόφευκτο συμπλήρωμα τους τεράστιους κινδύνους στον τομέα της υγείας, της οικολογίας και του πολιτισμού. Λόγου χάρη ανεκτίμητα μνημεία του πολιτισμού βομβαρδίζονται και καταστρέφονται, ενώ οι βόμβες εμποδίζουν ακόμα και τα αποδημητικά πουλιά να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους. Επίσης μια σειρά κίνδυνοι, τονίζεται στην Ερώτηση, δεν περιορίζονται μόνο στο εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά επεκτείνονται σε ολόκληρα τα Βαλκάνια - και στη χώρα μας. Σε κάθε έκρηξη βόμβας ή πυραύλου απελευθερώνεται ραδιενέργεια. Τεράστιες είναι οι ποσότητες τοξικών αερίων και σωματιδίων που προκαλούν οι βομβαρδισμοί χημικών εργοστασίων, εργοστασίων λιπασμάτων, διυλιστηρίων, δεξαμενών καυσίμων κλπ.".

Και η Επίκαιρη Ερώτηση καταλήγει: "Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί Υγείας και Πρόνοιας και Ανάπτυξης εάν η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχουν αυτοί οι κίνδυνοι και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει και πότε για την αντιμετώπισή τους;".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ