Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Απρίλη 1999

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
"Παρά τη θέλησή μου" με πάνε στην Αδριατική...

Δυναμώνει συνεχώς η λαϊκή απαίτηση για να μη φύγει κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας, ενώ από το Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που βρίσκεται εν πλω κι έχει ενταχθεί, ήδη, στη ΝΑΤΟική αρμάδα της Αδριατικής, ο ναύτης Νίκος Γαρδίκης στέλνει το παρακάτω μήνυμα αντίστασης:

"Η εκφρασμένη, με την επιστολή μου προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, αντίθεση συμμετοχής μου στην αποστολή του Α/Τ "Θεμιστοκλής" συνεχίζει να υπάρχει.

Ομως, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανα προκειμένου να μη συμμετάσχω, αυτό δεν έγινε δυνατόν. Ετσι η συμμετοχή μου σ' αυτή την αποστολή στο πλήρωμα του "Θεμιστοκλής" γίνεται παρά τη θέλησή μου.

Συνεχίζω να αντιτίθεμαι στην αποστολή αυτή του "Θεμιστοκλής" διότι πιστεύω ότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μου.

Η κλιμάκωση των επιθετικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ και η κήρυξη από τον Κλίντον ως εμπόλεμης ζώνης ολόκληρης της περιοχής στο χώρο της οποίας αποστέλλεται το "Θεμιστοκλής" επιβεβαιώνουν ότι η αποστολή του, υπό τη σκέπη και τις διαταγές του ΝΑΤΟ, εντάσσεται στην υποστήριξη των επιθετικών δραστηριοτήτων του στην περιοχή.

Ναύτης Νίκος Γαρδίκης

Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ""


ΣΕΛ.  8

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΝΙΤΩΝ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΙΚΗ
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ
ΕΝΤΟΛΗ
στους αστυνομικούς γι' αυτή την απανθρωπιά;

Πολλά ερωτήματα, που απευθύνονται ευθέως στην κυβέρνηση, δημιουργεί η κτηνωδία που επιδείχτηκε από τα αστυνομικά όργανα κατά τη σύλληψη, όσο και η προσπάθεια εξευτελισμού της προσωπικότητάς τους μέσα στο αστυνομικό τμήμα, με το ξεγύμνωμά τους και την τελική παραπομπή τους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αύριο

  • Προχτές αργά το βράδυ, αστυνομικοί από το Πολυδύναμο Τμήμα Καλλιθέας, με όπλα στα χέρια, επιτέθηκαν κατά 3 μελών της ΚΝΕ, την ώρα που έγραφαν τα συνθήματα "Εξω οι ΗΠΑ", "Εξω το ΝΑΤΟ" στην πύλη σχολείου στην Καλλιθέα. Αφού τους κακοποίησαν, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο τμήμα, όπου τους κράτησαν όλο το βράδυ. Το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την κατηγορία για φθορά ιδιοκτησίας και μάλιστα πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος!!!
  • Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης - καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ - σηματοδοτεί νέα έξαρση του αυταρχισμού και της καταστολής, ενάντια στο λαό και τη νεολαία, που ξεσηκώνεται κόντρα στη δολοφονική επιδρομή του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ενώ το Γραφείο της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ προειδοποιεί: "Ας το καταλάβουν μια για πάντα ο Μπερνς και οι υποτακτικοί του: Η τρομοκρατία δε θα περάσει".

ΣΕΛ.  9


Σημαντική διεθνής δραστηριότητα του ΚΚΕ
  • Αναχωρεί σήμερα για το Βελιγράδι ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης,επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, καθώς και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων.
  • Για τη Λευκωσία αναχωρεί σήμερα ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, προκειμένου να πάρει μέρος στη διήμερη συνάντηση (21 - 22/4) των Ευρωπαϊκών Αριστερών Κομμάτων, που διοργανώνει το ΑΚΕΛ για το σταμάτημα των βομβαρδισμών και την ειρηνική επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου.

ΣΕΛ.  3,    5
Ενώ, σε συνθήκες μυστικότητας και με την προστασία μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας συγκέντρωση - συνέδριο ανώτατων ΝΑΤΟικών αξιωματικών, ο λαός του νησιού διαδήλωσε χτες ενάντια στον πόλεμο και απαίτησε την άμεση και πλήρη απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟικό τυχοδιωκτισμό.


ΣΕΛ.  10
ΑΘΗΝΑ
Αύριο το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση διοργανώνουν σήμερα φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, στις 11 το πρωί, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ αύριο, Πέμπτη, στις 7 το βράδυ, πραγματοποιείται το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΕΚΑ και τη συμμετοχή πλήθους εργατικών συνδικάτων, κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων, της ΕΕΔΥΕ, της ΚΝΕ και της Νεολαίας ΔΗΚΚΙ. Αμείωτες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι ανάλογες εκδηλώσεις.


ΣΕΛ.  10   -   15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ