Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατώτερες των περιστάσεων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Σε αναντιστοιχία με τα αντιπολεμικά - αντιΝΑΤΟικά αισθήματα και τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά οι πλειοψηφίες των Εκτελεστικών Επιτροπών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ,που συνεδρίασαν χτες.

Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" απέρριψαν πρόταση που κατέθεσαν συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής - πανυπαλληλικής 24ωρης απεργίας στις 23 του μήνα, μέρα έναρξης της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, προκειμένου οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τον αιμοσταγή Οργανισμό και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο γιουγκοσλάβικο λαό.

Η πλειοψηφία της ΕΕ της ΓΣΕΕ άφησε στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις ευθύνες τους για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Σε ό,τι αφορά στην ΑΔΕΔΥ, αυτή προσπάθησε να μην τεθεί καν για συζήτηση η πρόταση για απεργία!

Την ίδια στιγμή που η ΑΔΕΔΥ αρνείται να προχωρήσει σε αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, με ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος σε αυτές που διοργανώνουν άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις! Κοινοποιεί την απόφασή της να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός μηχανισμού παρακολούθησης των καταστροφικών επιπτώσεων του πολέμου στα Βαλκάνια, καθώς και να συγκεντρώσει ένα σοβαρό οικονομικό ποσό που θα διατεθεί για ανθρωπιστικούς λόγους, μέσα από ένα μηχανισμό παρακράτησης από όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο με τη σύμφωνη γνώμη τους!

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ αποφάσισε την αποστολή αντιπροσωπείας της με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΟΜΕ - ΟΤΕ, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, της ΟΜΕ - ΕΛΤΑ και της ΟΜΕ - ΟΣΕ, στο Βελιγράδι την Τετάρτη και Πέμπτη, 21 και 22 του Απρίλη, καθώς και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της καταδικάζει τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς, ζητά να σταματήσουν αμέσως, να εγκαταλειφθούν σχέδια αλλαγής συνόρων, να μη συμμετάσχει η χώρα μας σε πολεμικές επιχειρήσεις και να αρχίσει διάλογος για πολιτική επίλυση του προβλήματος. Πουθενά όμως, στην ολοσέλιδη ανακοίνωση, δεν αναφέρονται οι λέξεις "κυβέρνηση" και "Ευρωπαϊκή Ενωση"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ