Τρίτη 6 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Γολγοθάς ενός λαού

Η Γιουγκοσλαβία στο σταυρό. Με λογχισμένα τα πλευρά της από τους σύγχρονους Κεντηρίωνες, με αγκάθινο στεφάνι στο κεφάλι της, με την αγωνία του μαρτυρίου στο βλέμμα της, με την ψυχή της "περίλυπη άχρι θανάτου".

Η Γιουγκοσλαβία επί ξύλου. Με το σώμα της να αιμορραγεί συνεχώς από τις δολοφονικές επιδρομές των ΝΑΤΟικών βομβαρδιστικών, με τους ληστές του κόσμου δεξιά και αριστερά της να λυσσομανούν, με όξος και χολή στο στεγνό από την αγωνία στόμα της.

Η Γιουγκοσλαβία στα καρφιά. Με το σώμα της σακατεμένο, αλλά με την ψυχή της αλώβητη. Σφίγγει τα δόντια της, όταν την ανασκάπτουν, πνίγει τη φωνή της οδύνης, όταν μετράει τους νεκρούς της. Και αντιστέκεται. Δεν παραδίδει το πνεύμα της. Δεν ανακράζει "τετέλεσται".

Και ο αιματοβαμμένος Καίσαρας της οικουμένης, μαίνεται και προστάζει νέες επιδρομές, νέες εκατόμβες. Και οι χαμερπείς χιλίαρχοι της "Ενωμένης" που τον ακολουθούν και συμμετέχουν στο έγκλημα, αφρίζουν για το σθένος που δείχνει το θύμα τους και συναινούν στους νέους βομβαρδισμούς. Και ο κόσμος ολόκληρος, που πισωγύρισε δυο χιλιάδες χρόνια, ξαναζεί τώρα το Γολγοθά ενός λαού!

Πώς έφτασε, όμως, αυτή η δυστυχισμένη χώρα στο μαρτύριο; Τα γεγονότα που προηγήθηκαν είναι, νομίζω, γνωστά. Οι Αννες και οι Καϊάφες της Δύσης την προσήγαγαν, σπρώχνοντάς την και λιθοβολώντας τη στο πραιτόριό τους και εκεί τη δίκασαν και την καταδίκασαν ομοφώνως. Διέρρηξαν τα ιμάτιά τους οι σκοτεινοί αρχιερείς, όταν ο Μιλόσεβιτς αρνήθηκε να υπογράψει την κομμένη στα μέτρα τους συμφωνία του Ραμπουγέ και ανέκραξαν ταραγμένοι: "Αρον, άρον ας σταυρώσουμε τη βλάσφημη χώρα, που κηρύσσει την ανυπακοή προς τη νέα τάξη".

Στο σκεπτικό της αισχρής απόφασής τους για το σταυρικό θάνατο της Γιουγκοσλαβίας, επερίσσευσε ο φαρισαϊσμός. Ψεύδη και κούφιες ωραιολογίες χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον, για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς τους. Για να κρύψουν ότι μοναδικός στόχος τους ήταν να διαμελίσουν τη χώρα και να λάβει ο καθένας τους ένα τεμάχιο, όπως ακριβώς οι Ρωμαίοι στρατιώτες έπαιξαν στα ζάρια και "διεμοίρασαν", κάτω από το σταυρό, τα ρούχα του Ναζωραίου...

Από το σκηνικό, όμως, του μαρτυρίου της Γιουγκοσλαβίας, δεν έλειψε ούτε ο Ιούδας. Ο απεχθής προδότης προσωποποιήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση από την ελληνική κυβέρνηση. Από αυτούς που διατυμπάνιζαν ότι θεωρούν φίλο το σερβικό λαό και εντέλει δε δίστασαν να προσυπογράψουν τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για την εξόντωση των "προσφιλών" γειτόνων...

Και ο μεν Ιούδας, όπως είναι γνωστό, μετά την προδοσία του, "απελθών απήγξατο". Οι σύγχρονοι Ιούδες όμως, δεν υπάρχει περίπτωση να καταληφθούν από τύψεις και να κρεμαστούν. Το πιθανότερο είναι ότι με την περιπέτεια στην οποία μας έμπλεξαν, θα κρεμάσουν, στο τέλος, όλους εμάς!

Ιδού, λοιπόν, η Γιουγκοσλαβία στο σταυρό, επί δώδεκα μέρες. Με τις πόλεις και τα χωριά της να έχουν μεταβληθεί από τους "Κρουζ" και τους "Τόμαχοκ" σε"κρανίου τόπους". Με τα γυναικόπαιδα να βιώνουν τη "ζωή εν τάφω" μέσα στα καταφύγια. Με τα παλικάρια της να πέφτουν νεκρά από τα δολοφονικά πυρά των συμμάχων. "Ω γλυκύ μου έαρ πού έδυ σου το κάλλος...". Ιδού, λοιπόν, η Γιουγκοσλαβία στο σταυρό. Με το φωτοστέφανο της αντίστασης στο κεφάλι και κρατώντας στα χέρια της σα λαμπάδα την παγκόσμια ελπίδα. Την ελπίδα ότι οι λαοί της Γης θα νικήσουν τελικά το θάνατο των "ισχυρών" και θα αναστηθούν, κυλίοντας την ταφόπλακα της "νέας τάξης", που τους σκεπάζει τώρα!

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2010-03-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-03-24 00:00:00.0)
1999: Ο φρικτός απολογισμός της ΝΑΤΟικής επιδρομής(2000-06-10 00:00:00.0)
Η Γιουγκοσλαβία «συμφωνεί» με το σφαγιασμό της!!!(2000-03-21 00:00:00.0)
Ο Μιλόσεβιτς επικροτεί τη συμφωνία Μιλουτίνοβιτς - Ρουγκόβα...(1999-04-30 00:00:00.0)
Μιλόσεβιτς: "Το ΝΑΤΟ είναι το μόνο εμπόδιο για τον Ερυθρό Σταυρό"(1999-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ