Με αιφνιδιαστικές και εκβιαστικές εφόδους του ΣΔΟΕ και της υπηρεσίας ελέγχων του υπουργείου Ανάπτυξης, επιχειρεί η πολιτική ηγεσία του τελευταίου να συγκρατήσει τις τιμές στα είδη διατροφής των ημερών, όπως καταγγέλλουν οι κρεοπώλες. Χτες, Μ. Δευτέρα, στην αγορά της Βαρβακείου η κίνηση δε θύμιζε ακόμα Πάσχα καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές πραγματοποιούν από τη Μ. Πέμπτη και μετά τις αγορές των ειδών που προορίζονται για το τραπέζι της Κυριακής. Πάντως, οι τιμές των αμνοεριφίων την πρώτη μέρα της Μ. Βδομάδας και πριν καλά - καλά αρχίσει η αυξημένη κίνηση των γιορτών κινούνταν γύρω στις 2.000 δρχ. το κιλό στα περισσότερα καταστήματα, ενώ πάνω από 2.000 πωλούνταν στα συνοικιακά. Συγκεκριμένα, το ντόπιο αρνί πωλούνταν στις 1.700 - 2.000 δρχ. το κιλό, ενώ το εισαγωγής στις 1.500 δρχ. και το κατεψυγμένο Ν. Ζηλανδίας στις 1.250 δρχ. το κιλό. Το κατσίκι το ντόπιο στη συντριπτική πλειοψηφία των κρεοπωλείων της Βαρβακείου πωλούνταν προς 2.000 - για την ακρίβεια... 1.999 δρχ. - το κιλό. Οι συκωταριές πωλούνταν χτες στις 1.300 - 1.500 δρχ., οι εισαγόμενες φρέσκιες από τη Γαλλία στις 1.400 και από τη Βουλγαρία 1.500 δρχ. και στις 900 δρχ. πωλούνταν οι κατεψυγμένες συκωταριές Ισπανίας. Στις 1.400 - 1.500 δρχ. πωλούνταν και τα έντερα. Είδαμε, επίσης, και έτοιμο κοκορέτσι στις 1.600 δρχ. το κιλό.
Σε ό,τι αφορά τα οπωροκηπευτικά, στη λαϊκή αγορά της Βαρβακείου τα λεμόνια πωλούνταν χτες στις 150 - 180 δρχ. το κιλό, οι ντομάτες 220 - 400 δρχ. - κυρίως στις 250 δρχ. - οι πατάτες στις 200 - 220 δρχ., τα ξερά κρεμμύδια 150 και τα φρέσκα 200 - 250 δρχ. το κιλό. Το μαρούλι πωλούνταν προς 150 δρχ. το ένα, το λάχανο 140 - 200 δρχ., τα αγγούρια στις 500 δρχ. τα τέσσερα, το κουνουπίδι 250 δρχ., τα πράσα στις 200, τα κουκιά στις 250 δρχ. το κιλό, και οι μελιτζάνες στις 400 δρχ. το κιλό. Τέλος, τα μήλα πωλούνταν από 200 μέχρι 490 δρχ. το κιλό, τα πορτοκάλια 200 - 240 και τα αχλάδια στις 200 δρχ. το κιλό, ενώ στις 600 πωλούνταν τα εισαγωγής.
Την προσοχή των καταναλωτών κατά την αγορά ειδών διατροφής συνιστά η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας και η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ενόψει της αυξημένης κατανάλωσης των ημερών. Συγκεκριμένα, για το κρέας και τον κιμά συνιστούν μεταξύ άλλων:
Στα κοτόπουλα πρέπει να προσέχουμε:
Στα αυγά δεν πρέπει να κουνιέται ο κρόκος, πρέπει να είναι καθαρό και όχι ραγισμένο. Τα αυγά που πρόκειται να βαφτούν, καλό είναι για να αποφευχθούν τα ραγίσματα να τα βγάλουμε από το ψυγείο 24 ώρες πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.
Τέλος, τα σοκολατένια αυγά και τα άλλα είδη σοκολατοποιίας πρέπει να έχουν ετικέτα στην οποία να αναγράφεται και η ημερομηνία λήξης.