Ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση και των άρθρων του νομοσχεδίου για τη σύσταση "υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων" στην αστυνομία, η οποία θα ερευνά υποθέσεις διαφθοράς των αστυνομικών. Μαζί με τα άρθρα ψηφίστηκαν και δύο τροπολογίες για την ίδρυση τοπικών συμβουλίων πρόληψης της εγκληματικότητας και την παραμονή των αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας,μιλώντας για τα τοπικά σύμφωνα, αφού είπε ότι δεν έχει καν τεθεί το θέμα υπόψη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόνισε ότι προληπτική πολιτική δεν μπορεί να είναι θέμα ξεχωριστό του κάθε δήμου. Επιβάλλεται, τόνισε, να υπάρχει μία ενιαία πολιτική και να μην πετιέται το μπαλάκι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διαθέτει μηδαμινά μέσα.
Για την τροπολογία που δίνει παράταση στην υποβολή των δικαιολογητικών στους αλλοδαπούς για την παραμονή τους στη χώρα μας, είπε ότι είναι θετική, ζητώντας παράλληλα τη ρύθμιση και μιας σειράς άλλων περιπτώσεων που δεν προβλέπει η τροπολογία.