Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Το ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ φαίνεται πως εξαντλείται στην εισαγωγή συνεχώς νέων παιχνιδιών και δεν "περισσεύει" καθόλου για τους συνεργάτες του. Οι περίπου 5.500 πράκτορες ΠΡΟΠΟ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης ενός κανονισμού που θα τους κατοχυρώνει ως επαγγελματίες. Επίσης, λόγω του χαμηλού εισοδήματος που πολλές φορές δεν ξεπερνάει τις 150.000 δρχ. το μήνα.

Για το θέμα αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση, την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος, στον υπουργό Πολιτισμού. Στο κείμενο αναφέρεται: "Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Κίνηση Πρακτόρων ΠΡΟΠΟ, η λειτουργία του ΟΠΑΠ και οι σχέσεις του με τους πράκτορες διέπονται εδώ και 40 χρόνια από τον ίδιο αναχρονιστικό κανονισμό που λειτουργεί σε βάρος των πρακτόρων. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια, αφού η διοίκηση του ΟΠΑΠ, είτε με νέες άδειες είτε με μεταφορές πρακτορείων το ένα κοντά στο άλλο με αποστάσεις ακόμα και 50 ή 100 μέτρα, με το πρόσχημα της εμπορικής περιοχής, είτε ακόμη με το να μην εγκρίνει άδειες συνεταιριστικοποίησης ώστε να μπορέσουν ν' αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εφαρμογής νέων υλικοτεχνικών υποδομών, οδηγεί τον κλάδο στη συρρίκνωση.

Αυτή η πρακτική αναγκάζει αρκετούς πράκτορες να επιστρέφουν τις άδειες, οι οποίες στη συνέχεια χορηγούνται με προσωπικά κριτήρια για την ικανοποίηση διαφόρων ρουσφετιών. Επίσης, η ΔΗΚΕΠΑΠ καταγγέλλει ότι τα τελευταία χρόνια έχει "φουντώσει" το παράνομο στοίχημα προς όφελος των διαφόρων "αετονύχηδων" και σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού, των εσόδων του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων ΠΡΟΠΟ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός εάν προτίθεται να προχωρήσει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πρακτόρων ΠΡΟΠΟ και ειδικότερα στη θέσπιση ενός κανονισμού λειτουργίας που θ' ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και θα κατοχυρώνει τους επαγγελματίες του κλάδου;".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ