Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 73 - 78
"Φτερούγισε" στην Καισαριανή

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη την κατάλληλη στιγμή. Ανετη επικράτηση της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

Μπορεί σε ολόκληρο πρωτάθλημα να μην είχε πετύχει ούτε μια νίκη εκτός έδρας, αλλά το Περιστέρι κατάφερε να φτερουγίσει μακριά από το σπίτι του την κατάλληλη στιγμή. Στον χτεσινό πρώτο αγώνα για τα πλέι οφ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη επικράτησε στην Καισαριανή της Νήαρ Ηστ με 78 - 73 σπάζοντας έτσι το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι χθεσινοί γηπεδούχοι. Ετσι, τώρα χρειάζεται μία νίκη στο επόμενο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα του προκειμένου να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση των πλέι οφ.

Το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, αλλά τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να πάρουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο ημίχρονο (36 - 38).

Με την έναρξη της επανάληψης και μεταφέροντας το παιχνίδι κάτω από το καλάθι το Περιστέρι άρχισε να δείχνει πιο ικανό για τη νίκη, κάτι που φάνηκε και στα τελευταία λεπτά, οπότε πήρε μια διαφορά 5 πόντων 1 πριν τη λήξη και την κράτησε μέχρι το τέλος.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Σοφογιάννης 5, Τσιριγωτάκης 1, Πανταζόπουλος 16, Χιλ 20, Τσατσαρής 18, Βον 10, Παυλίδης 3.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Ντάιαλ 18, Παπαμακάριος 13, Γκαγκαουδάκης 10, Μαρτίνεθ 18, Μάξεϊ 17, Οκανσέ 2.

Ανετη επικράτηση στο τέλος

Μπορεί η ΑΕΚ να κοψοχόλιασε στις αρχές της επανάληψης, αφού είδε το προβάδισμα των 7 πόντων που είχε στο πρώτο μέρος να εξαφανίζεται, εντούτοις όμως με την εμφάνιση που είχαν οι παίκτες του Πανιωνίου χθες μόνο σε νίκη δε θα μπορούσαν να ελπίζουν. Ετσι οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν τελικά με 87 - 68 κάνοντας το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση των πλέι οφ. Η ομάδα του Κώστα Πολίτη επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και με πολύ καλή άμυνα, αλλά και σωστές επιλογές στην επίθεση, πήρε ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (41 - 35). Στην αντίπερα όχθη οι "κυανέρυθροι" φάνηκαν να κάνουν αγγαρεία, αφού εκτός της τραγικής άμυνας δεν έδειχναν και διάθεση να χτυπήσουν το παιχνίδι. Οι ρόλοι όμως αντιστράφηκαν με την έναρξη της επανάληψης, οπότε οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά και να προηγηθούν με 47 - 49 εκμεταλλευόμενοι και την έλλειψη ψυχραιμίας στις επιθέσεις των γηπεδούχων. Παρ' όλα αυτά, όταν οι "κιτρινόμαυροι" ξύπνησαν, τα πράγματα πήραν ξανά την τροπή που είχαν στο Α μέρος.

ΑΕΚ: Κορωνιός 7, Χατζής 23, Ντανιέλς 18, Αρλάουσκας 12, Τσακαλίδης 10, Ντικούδης 7, Αντερσον 4, Νικολαϊδης 2, Κακιούζης 2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Χούπερτ 3, Σιμς 22, Καράγκουτης 18, Κικίλιας 10, Καζούλιν 8, Δρελιώζης 7, Λημνιάτης.

  • Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης των πλέι οφ με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε Ηράκλειο και Πατήσια, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν τη νίκη ώστε να έχουν ελπίδες για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα, το Ηράκλειο φιλοξενεί στις 17.00 το Μαρούσι, ενώ στις 19.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ο Σπόρτιγκ υποδέχεται τον Ηρακλή.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ