Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΡΗΣ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 50 - 58
Ηττα με... παρενέργειες

Τους "ασκούς του Αιόλου" άνοιξε και μάλιστα για τα καλά ο αποκλεισμός του Αρη από τον τελικό του Κυπέλλου Σαπόρτα μετά και τη δεύτερη ήττα που υπέστη στο Αλεξάνδρειο από την ισπανική Βαλένθια με 58 - 50 στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το όνειρο της πρόκρισης (αφού η ήττα με 6 πόντους διαφορά στο πρώτο παιχνίδι) έδινε αρκετές ελπίδες στους "κιτρινόμαυρους", εξελίχθηκε σε εφιάλτη.

Οργισμένοι οπαδοί της ομάδας δεν μπορούσαν να χωνέψουν την άσχημη εμφάνιση της ομάδας σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και άρχισαν να τα βάζουν με όλους και με όλα. Εν αρχή στο στόχαστρό τους βρέθηκε ο Γιώργος Σιγάλας, τον οποίο άρχισαν να αποδοκιμάζουν ακόμα και πριν τη λήξη του παιχνιδιού, ενώ... τη σκυτάλη των αποδοκιμασιών "πήραν" αργότερα ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Μπαλτάς με τους συνεργάτες του.

Το υπερβολικό άγχος, οι λάθος επιλογές στην επίθεση από τη μεριά των Θεσσαλονικέων καθώς και η εκπληκτική εμφάνιση του πλέι μέικερ των Ισπανών, Αλβάρεζ, ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα. Ο Αρης άγγιξε την πρόκριση στο 32 όταν προηγήθηκε με επτά πόντους (43 - 36) αλλά η έλλειψη ψυχραιμίας έδωσε το δικαίωμα στους Ισπανούς να ισοφαρίσουν. Στο μεταξύ Γκραντ και Μιχαϊλοφ πρέπει να θεωρούνται τελειωμένοι από την ομάδα.

ΑΡΗΣ: Λιαδέλης 25, Χρυσανθόπουλος 2, Σιγάλας 9, Σιούτης 3, Γαλακτερός 4, Κόου 2, Μιχαϊλοφ 5.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Χόπκινς 11, Αλβάρεζ 24, Αλμπερτ, Μαλουέντα, Σέλερς 13, Ροντίγια 3, Λουέγκο 7.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ