Πέμπτη 1 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΤΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0 - 0
Αντίο πρωτιά...

Μετά την ισοπαλία στη Ρίγα η Εθνική μας κυνηγά τη δεύτερη θέση ώστε να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης

Ονειρο ήταν η πρωτιά και πάει. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε το εμπόδιο της Λετονίας. Ετσι, με το 0 - 0 στη Ρίγα ουσιαστικά η Εθνική μας δεν έχει βλέψεις για την κορυφή του ομίλου που οδηγεί απευθείας στα τελικά του EURO 2000. Κύριος στόχος της στο εξής είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί σε μπαράζ και η ελπίδα στο... θαύμα. Να επαναληφθούν δηλαδή απρόσμενα αποτελέσματα που ίσως διαφοροποιήσουν υπέρ μας την πραγματικότητα.

Από την αρχή οι "γαλανόλευκοι" έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ανέλαβαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και έπαιζαν τη Λετονία στο μισό γήπεδο. Ομως το άγχος, ο κακός αγωνιστικός χώρος και η "γραμμή Μαζινό" των γηπεδούχων δεν επέτρεψαν στους Ελληνες παίχτες ν' απειλήσουν σοβαρά. Στη συνέχεια οι "κοκκινόμαυροι" βγήκαν από την περιοχή τους, δημιούργησαν 1 - 2 ευκαιρίες, αλλά ήταν φανερό πως ο πρωταρχικός τους στόχος ήταν το μηδέν στην άμυνα. Η ισοπαλία ικανοποιούσε απόλυτα το σκοπό τους, να παραμείνουν στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Ετσι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού έπαιζαν με 9 και 10 αμυντικούς. Είχαν δημιουργήσει δύο αμυντικές γραμμές και είχαν κλείσει άψογα όλους τους διαδρόμους. Από την άλλη, η Εθνική μας προσπάθησε, είτε κατά μέτωπο είτε από τα πλάγια, να δημιουργήσει ρήγματα. Ομως σπάνιες φορές τα κατάφερε. Ακόμα και τότε όμως οι λανθασμένες επιλογές, η ατυχία και οι έγκαιρες επεμβάσεις των αμυντικών στέρησαν τη χαρά ενός γκολ. Κορυφαία ευκαιρία για τους "γαλανόλευκους" η κεφαλιά του Αναστασίου που κατέληξε στο δοκάρι (83).

Εδώ αξίζει ν' αναφέρουμε πως σ' αυτή τη διοργάνωση τα δοκάρια μας στέρησαν τρεις νίκες. Στα παιχνίδια με Σλοβενία, Αλβανία και Νορβηγία σε καθοριστικά χρονικά διαστήματα αποσόβησαν "βέβαια" γκολ. Επίσης αξεπέραστο εμπόδιο στο χθεσινό παιχνίδι ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος. Στα λίγα τετραγωνικά που έμεναν ελεύθερα οι διεθνείς μας δεν μπορούσαν να κάνουν σωστές ενέργειες, αφού η μπάλα "χόρευε" ανεξέλεγκτα πότε εδώ, πότε εκεί.

Μετά το πέρας της συνάντησης σαφώς στεναχωρημένος ο Β. Δανιήλ δήλωσε: "Οι παίχτες μου προσπάθησαν και ήταν αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές. Δυστυχώς όμως δεν αξιοποιήσαμε την υπεροχή μας. Είχαμε πρόβλημα στους μικρούς χώρους, λόγω του κακού γηπέδου. Δε φεύγουμε μ' ενθουσιασμό αφού δεν κερδίσαμ,ε αλλά με αυτοπεποίθηση από την προσπάθεια. Αυτό θα μετρήσει στη συνέχεια. Η πρόκριση παραμένει "ανοιχτή"".

ΛΕΤΟΝΙΑ: Καραβάγιεφ, Λουκάσεβιτς, Αστάφεφ, Ζεμνίζιντσκις, Λομπανόφ, Σαράντο (62' Στεπάνοφς), Ιβανόφ (29' Ισαλκόφς), Μιλαγκονάτζεσντιν, Παχάτς, Μίχολατς (46' Μπούλντερς), Στόλτσερς.

ΕΛΛΑΔΑ: Ατματσίδης, Μαυρογενίδης, Κασάπης, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος (74' Ζαγοράκης), Γεωργάτος (74' Φραντζέσκος), Μαχλάς (80' Αναστασίου), Λυμπερόπουλος, Νικολαϊδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ