Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Φιέστα" εξωραϊσμού της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ

Ημερίδα της ΓΣΕΒΕΕ για τις "Ευρωπαϊκές πολιτικές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις"

Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και οι επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ήταν το αντικείμενο σχετικής εκδήλωσης με τίτλο "Ευρωπαϊκές πολιτικές και ΜΜΕ" της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), που πραγματοποιήθηκε χτες σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι πολιτικές αυτές, ενώ δεν έχουν καμιά σχέση με οποιαδήποτε λύση στα καίρια προβλήματα επιβίωσης των εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων της Ελλάδας - αλλά αντίθετα τα όξυναν στα πλαίσια της διεθνοποίησης των αγορών που ευαγγελίζεται η ΕΕ - εκθειάστηκαν από τους ευρωβουλευτές των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, πλην ΚΚΕ, που παραβρέθηκαν στη χτεσινή εκδήλωση της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ Χρ. Παπουτσής δεν έκρυψε ότι την ΕΕ ενδιαφέρουν οι ΜΜΕ "υψηλής τεχνολογίας" και ότι επιχειρήσεις αυτής της κατηγορίας αφορούν οι "νέες πολιτικές". Ο ίδιος, αναλύοντας τις "ευκαιρίες" που προσφέρει η ΕΕ στις ΜΜΕ, γνωρίζοντας ότι απευθύνεται σε Ελληνες βιοτέχνες και αυτοαπασχολούμενους και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, δεν παρέλειψε να ομολογήσει ορισμένα από τα πολύ συγκεκριμένα προβλήματα που γεννά η ίδια η ευρωπαϊκή πολιτική, κάνοντας έτσι τα οικονομικά βάρη και την επιβίωση ΜΜΕ δυσβάσταχτα. Αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, σε όλα αυτά, η ευρωπαϊκή πολιτική, την οποία ο ίδιος εμφάνισε σαν... πανάκεια, δεν έδινε καμιά απάντηση. Απλώς, επανέλαβε τα περί "κέντρων εκπαίδευσης", περί πακτωλών χρημάτων και προγραμμάτων δράσης που συνεπάγεται η πορεία προς την ΟΝΕ και η μετα-ΟΝΕ εποχή, τη στιγμή που οι ΕΒΕ βιώνουν ακριβώς την όξυνση των προβλημάτων που γεννά η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ.

Στην κυβέρνηση που δεν έχει σωστό πρόγραμμα και δεν εκμεταλλεύεται τις "ευκαιρίες" και τις "δυνατότητες" που προσφέρει η ΕΕ, απέδωσε τις ευθύνες ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης.

Σε μια ομιλία προσηλωμένη στο πνεύμα του "εθνικού στόχου" για την ΟΝΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των ΕΒΕ. Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά μπορούν να βρουν λύση μέσα από τις ίδιες τις πολιτικές που τα γεννά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ