Τρίτη 16 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
"Εχθρός" οι ... πλανόδιοι και όχι τα πολυκαταστήματα

Τι συζητήθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη

Διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με την παρουσία και των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής Μακεδονίας - Θράκης. Στη συνεδρίαση καταβλήθηκε προσπάθεια από τη διοίκηση της Συνομοσπονδίας να περιοριστούν τα θέματα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο με βασικά γνωρίσματα την προετοιμασία του εμπορικού κόσμου να αντιμετωπίσει την πρόκληση της εισόδου της χώρας στην... ευλογημένη ΟΝΕ και την αντιμετώπιση των συνεπειών του πλανόδιου εμπορίου ή παραεμπορίου, όπως ονομάστηκε.

Τόσο ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Χρήστος Φώλιας,όσο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης στην παρουσίαση των θεμάτων κινήθηκαν σ' αυτά τα πλαίσια και σε κάποια αιτήματα που έχουν υποβάλει στον νέο υπουργό Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλο,από τον οποίο απέσπασαν την υπόσχεση ότι όλα τα προβλήματα του κλάδου "θα" λυθούν στο άμεσο μέλλον! Την ίδια υπόσχεση επανέλαβε ο υπουργός και με τη σύντομη παρουσία του στη διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη. Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι πριν κατατεθεί στη Βουλή σχετικό πολυνομοσχέδιο - το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας - θα γίνουν παρεμβάσεις και τροπολογίες, ώστε να δοθεί ικανοποιητική λύση στα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου. Δεν παρέλειψε βέβαια να ανακοινώσει και τη δημιουργία "Λευκής Βίβλου του ελληνικού εμπορίου".

Η συζήτηση όμως απέδειξε ότι υπάρχουν σοβαρά πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις στη χώρα μας, που δεν μπορούν να χωρέσουν σε προκατασκευασμένα σχήματα και κάποιες υπουργικές υποσχέσεις.Φάνηκε ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν συνέχεια, τα μαγαζιά βάζουν "λουκέτο", ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα, είναι τόσο άνισος, που πολλοί λίγοι απ' τους μικρούς εμπόρους θα αντέξουν στο τέλος.

Στην παρέμβασή του στη συζήτηση ο εκπρόσωπος της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων", Αλέκος Σπύρου,τόνισε: "Κάναμε κύριο πρόβλημα το πλανόδιο εμπόριο, ενώ για το κυριότερο πρόβλημα της δράσης και ίδρυσης ολοένα και περισσότερων πολυκαταστημάτων δεν ακούστηκε τίποτα...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ