- Μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στο δρόμο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που προγραμματίζεται στις 18 Μάρτη, με κοινή συνισταμένη στα αιτήματά τους την κατάργηση της... - 1999-03-11 00:00:00.0"/> - Μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στο δρόμο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που προγραμματίζεται στις 18 Μάρτη, με κοινή συνισταμένη στα αιτήματά τους την κατάργηση της... - 1999-03-11 00:00:00.0" /> Πανεκπαιδευτικό το συλλαλητήριο της 18ης Μάρτη | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό το συλλαλητήριο της 18ης Μάρτη
  • Μετά τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά, συμμετοχή αποφασίζουν φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι
  • Σε κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη στις 18 του Μάρτη, "ως προειδοποίηση για τους μεγάλους αγώνες που θα ξεσπάσουν", καλεί τους σπουδαστές το Συντονιστικό των ΤΕΙ

Μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στο δρόμο στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που προγραμματίζεται στις 18 Μάρτη, με κοινή συνισταμένη στα αιτήματά τους την κατάργηση της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και την αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά, οι μαθητές μέσα από τις συνεδριάσεις των τοπικών τους συντονιστικών, των 5μελών και 15μελών μαθητικών τους συμβουλίων ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, δηλώνοντας ότι "είναι εδώ" και συνεχίζουν να παλεύουν για την ανατροπή της "μεταρρύθμισης", διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά, μέσα από ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο για όλους.

Το Συντονιστικό των ΤΕΙ, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 15 σπουδαστικούς συλλόγους της χώρας στις 28 του Φλεβάρη, καλεί σε κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη στις 18 Μάρτη, "ως προειδοποίηση για τους μεγάλους αγώνες που θα ξεσπάσουν", όπως τονίζει. Ηδη έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι Δομικών Εργων και Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά, που πραγματοποιεί από την Τρίτη κατάληψη στο γραφείο Διασύνδεσης και στο γραφείο Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ. Οι σπουδαστές με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στη στενή σύνδεση των ΤΕΙ με τις επιχειρήσεις, αλλά και στην πολιτική που υπαγορεύει εκατομμύρια να ξοδεύονται από το ΕΠΕΑΚ για την υποβάθμιση των σπουδών, τη στιγμή που, όπως καταγγέλλουν, το Ιδρυμα υπολειτουργεί. "Το τμήμα μας έχει φτάσει στην απαράδεκτη και άθλια κατάσταση να κλείνουν τα εργαστήρια το ένα μετά το άλλο λόγω έλλειψης χώρων. Τα βιβλία δεν τολμάμε να σκεφτούμε αν θα έχουν δοθεί πριν ή μετά την εξεταστική. Ολα αυτά, τη στιγμή που ο πρόεδρος για συνεχή φορά ψήφισε μειωμένο προϋπολογισμό (κατά 1.5 δισ.) και το υπουργείο Παιδείας ασκεί πολιτική υποβάθμισης και εξαθλίωσης συνολικά της Παιδείας, σύμφωνα με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης", επισημαίνεται στην απόφαση της κλαδικής συνέλευσης του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων, καλώντας τους σπουδαστές να πάρουν θέση για όλα: "Από άμεσα μέτρα για το τμήμα μας μέχρι συντονισμένο αγώνα με άλλα τμήματα και σχολές σ' όλη την Ελλάδα στα πλαίσια του Συντονιστικού, ενάντια σ' αυτή την πολιτική".

Μετά το Σύλλογο Φοιτητών Νομικού Νομικής και οι Σύλλογοι Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας και του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 18 Μάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν και δυναμώνουν τη δράση τους(2007-11-03 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις(2007-01-28 00:00:00.0)
Καθημερινή, αδιάκοπη πάλη(2007-01-27 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους μαζί με τους εργάτες(2006-03-08 00:00:00.0)
«Τα δικαιώματά μας δεν παζαρεύονται»(1999-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ