Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο αύριο στη Θεσσαλονίκη

Οργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων για καυτά προβλήματα των εργαζομένων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τα συνδικάτα, που συσπειρώνονται στη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Θεσσαλονίκης,συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πολλών κλάδων προετοιμάζονται εντατικά για το αυριανό πανεργατικό συλλαλητήριο, που ξεκινά στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην προκήρυξή της για το συλλαλητήριο η Συντονιστική Επιτροπή τονίζει: "Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές των Βρυξελλών, χαράζει τον γνωστό "μονόδρομο" της ΟΝΕ, που είναι κερδοφόρος για το πολυεθνικό κεφάλαιο από τη μια και πηγή φτώχειας και εξαθλίωσης για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού απ' την άλλη. Ο "μονόδρομος" αυτός περνάει μέσα από την υποτέλεια απέναντι σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση κλπ. Είδαμε το πού οδηγεί αυτή η ενσωμάτωση της χώρας, με την παράδοση του Οτσαλάν στις τουρκικές αρχές και τη μετατροπή της χώρας σε βάση μεταφοράς των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο Κόσσοβο. "

Με το αυριανό πανεργατικό συλλαλητήριο οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα άλλα, διεκδικούν: Ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με κατώτατο βασικό μεροκάματο πάνω από 8.000 δραχμές και βασικό μισθό πάνω από 200 χιλιάδες. Καταβολή διορθωτικών αυξήσεων που να καλύπτουν τις απώλειες των αποδοχών της περιόδου 1990 - 1998, καθιέρωση από 1/1/1999 γνήσιας ΑΤΑ στις αποδοχές. Επανασύνδεση των συντάξεων με τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη. Επίδομα ανεργίας ίσο με το 80% του βασικού ημερομισθίου κλπ. Επίσης, η Επιτροπή απαιτεί να μην εφαρμοστεί ο νόμος 2639/98, που καταργεί το 8ωρο, να σταματήσει κάθε προσπάθεια διάλυσης του ΙΚΑ και κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης, να μην υπάρξει καμία συμμετοχή στον "κοινωνικό διάλογο" για το ασφαλιστικό.

Για όλα αυτά και άλλα σοβαρά αιτήματα της εργατικής τάξης, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νεολαίους, όλους τους ανθρώπους του μόχθου να δώσουν μαζικά το "παρών" στο συλλαλητήριο και να εκφράσουν έμπρακτα την απόφασή τους να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ