Τετάρτη 10 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση ασφαλισμένων ΟΣΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ, πραγματοποίησαν χτες το πρωί συνταξιούχοι και εν ενεργεία σιδηροδρομικοί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση των πολυιατρείων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού ΟΣΕ (ΤΑΠ-ΟΣΕ), μετά τη συγχώνευσή του στο ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Αμεσες συνέπειες από τη συγχώνευση είναι η αύξηση της εισφοράς από το 3% στο 5%, που παρακρατείται μηνιαίως από τις συντάξεις και η ανάλογη μείωσή τους. Επίσης, η κατάργηση των πολυιατρείων σε Πειραιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μόνο του Πειραιά (βρίσκεται μέσα στο εργοστάσιο του ΟΣΕ) εξυπηρετεί 4.000 ασφαλισμένους και ήδη έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο Σ. Χατζηθεοδωρίδης,μέλος ΔΣ σωματείου "Λαρισαϊκού", κατάγγειλε πως "ο τρόπος της συγχώνευσης από την κυβέρνηση, κινείται στην ίδια λογική της έκθεσης Σπράου, δηλαδή της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της παράδοσής της στα χέρια των ιδιωτών". Ο Γ. Πρωτόπαππας πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΟΣΕ, αναφερόμενος στις συνέπειες απ' την κατάργηση των πολυιατρείων, σημείωσε: "Μετά την κατάργηση του πολυιατρείου Λάρισας, το Ταμείο για την περίθαλψη των 600 ασφαλισμένων εκεί, μέσα σε ένα μήνα πλήρωσε 16 εκατ. δρχ. Τον ίδιο μήνα τα έξοδα του πολυιατρείου Πειραιά με 4.000 ασφαλισμένους ήταν 10 εκατ. δρχ..

Ο Π. Παναγούλιας μέλος ΔΣ της ΠΟΣ-ΟΣΕ σημείωσε πως σε κοινή σύσκεψη Ομοσπονδίας και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, αποφασίστηκε να διεκδικηθεί η διατήρηση των πολυιατρείων και να συνεχίσει να πληρώνει ο ΟΣΕ την εισφορά 2% επί των συντάξεων, που τώρα έχει μετακυλιστεί στις πλάτες των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος του "Λαρισαϊκού" Β. Παπαδημητρίου,ισχυρίστηκε στην ομιλία του ότι με τη συγχώνευση θα βελτιωθεί τάχα η περίθαλψη και η λειτουργία των πολυιατρείων (είναι ήδη κλειστά), ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Γ. Μιχαλόπουλος ταμίας της ΠΟΣ-ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ