Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Πορεία αγωνιστικών διεκδικήσεων

Η ανάγκη να πρωτοστατήσει τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων, ώστε να προβληθούν τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου και να διεκδικηθούν λύσεις, τονίστηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας. Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα και ψηφίστηκε ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη Δυτική Ελλάδα, το οποίο παράλληλα θα επιδιωχτεί να τύχει έγκρισης και αποδοχής του εμπορικού κόσμου πανελλαδικά. Ειδικότερα, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας διαπιστώθηκε ότι:

  • Ο εμπορικός κόσμος της χώρας, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν περιέλθει στην τραγικότερη θέση των τελευταίων δεκαετιών.
  • Υπεύθυνη γι' αυτό είναι η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, που με πλεόνασμα εχΘρότητας και αναλγησίας απέναντι στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και με πλεόνασμα υποταγής και δουλικότητας απέναντι στις εντολές των μεγαλοκαταστημάτων και των -στην Ευρώπη και αλλού- πολιτικών καθοδηγητών της υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο ένα στόχο. Κι αυτός είναι το ταχύτερο κλείσιμο και ο αφανισμός των μικροεπιχειρήσεων.
  • Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της σημερινής ηγεσίας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου διαποτισμένη με μια καταστροφική για τους μικρεμπόρους αντίληψη προτάσσει τις δημόσιες σχέσεις, τη συμμετοχή σε στημένους διαλόγους και τη διαπλοκή με ΣΕΣΜΕ, ΣΕΛΠΕ, ΣΕΒ. Δεν ανταποκρίνεται στις ευθύνες που τα προβλήματα επιτάσσουν σε μια ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση για τη στοιχειώδη έστω υπεράσπιση των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της.

Μπροστά σ' όλα αυτά η γενική συνέλευση αποφάσισε να πρωτοστατήσει τοπικά και πανελλαδικά για τη διεκδίκηση λύσεων στα πραγματικά και οξυμένα προβλήματα του εμπορικού κόσμου. Εγκρίθηκαν ειδικά ψηφίσματα για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την επαγγελματική στέγη, το πιστωτικό, τον ανταγωνισμό και το παρεμπόριο, για τη συνεργασία των κοινωνικών ομάδων και για το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο. Τα ψηφίσματα θα προβληθούν πανελλαδικά τις επόμενες βδομάδες από το ΔΣ της Ομοσπονδίας που εξουσιοδοτήθηκε σχετικά. Κοινωνικοί φορείς και καταναλωτές θα κληθούν να συμβάλλουν με την άποψή τους στην ολοκλήρωση των θέσεων και να στηρίξουν τις κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ