Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δαίμονες

Αντε τώρα, να μη θεωρήσει ο μέσος Ελληνας πολίτης, που κάτι έχει ακούσει, τέλος πάντων, γι' αυτήν την υπόθεση Οτσαλάν, ότι τον δουλεύουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ο υπουργός Εξωτερικών διενεργεί - λέει - Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το πώς διέρρευσε η έκθεση Κωστούλα, στην ίδια εφημερίδα, στην οποία ...δίνει συνέντευξη τη μεθεπόμενη.

***

Στη δε έκθεση, ο Ελληνας πρέσβης τα λέει ακριβώς, όπως η γραμματέας του Κούρδου ηγέτη λίγες μέρες νωρίτερα, αυτή, δηλαδή, που χαρακτηρίστηκε με τα χίλια μύρια κοσμητικά επίθετα από την κυβέρνηση.

***

Η "Κυρία Κατεχάκη" (κατά κόσμον ΕΥΠ) εμφανίζεται να δρα με σαφέστατες εντολές (διώξτε τον από την πρεσβεία), τις οποίες όμως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές θέσεις, δεν έδωσε ο τότε υπουργός Εξωτερικών, πολύ δε περισσότερο, ο πρωθυπουργός.

***

Ποιος τις έδωσε; Η κυβερνητική εξήγηση της υπόθεσης δε μας αφήνει παρά να καταλήξουμε στο ότι, μετά το "ο δαίμων του τυπογραφείου", υπάρχει και ένας ακόμα, "ο δαίμων της διπλωματίας", ο οποίος φαίνεται δρα πέρα από κάθε έλεγχο.

***

ΠΑΝΤΩΣ, συμπαραστάτη βρήκε ο πρωθυπουργός, στη μάχη του κατά της τρομοκρατίας, στο πρόσωπο του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε χτες από τηλεοπτική εκπομπή να καταδικαστεί ως τρομοκρατική η δράση του Πε - Κα - Κα, αφού, όπως είπε, είναι μειοψηφία στον κουρδικό λαό.

***

Και βέβαια, επειδή ο Μητσοτάκης δε λέει πράγματα έτσι χωρίς λόγο, φαίνεται ότι είναι γενικότερη απαίτηση κάποιων (προφανώς αυτών που χτες μας αποβίβασαν τανκς και πεζοναύτες στο Λιτόχωρο) να έχει "δηλώσεις" επί του θέματος από παντού.

***

Ο Κώστας Καραμανλής, άλλωστε, αποφάσισε να πάει στις ΗΠΑ να τους τα πει κι από κοντά. Η να του τα πουν...

***

Και μέσα σ' όλα αυτά, έχεις και τον Μαύρο να ζορίζεται. Οχι απλά "μαύρος" είσαι, φίλτατε, μ' αυτά που γράφεις, αλλά "Καρα - μαύρος", πίσσα, κατράμι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ