Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΒΕ
Οργανώνουν το δεκαήμερο κινητοποιήσεων

Σήμερα στις 8 μμ στην ΟΒΣΑ η σύσκεψη των Ομοσπονδιών μελών της Επιτροπής για το δεκαήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Κορυφώνεται την Τρίτη 23 του Μάρτη το δεκαήμερο κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει η Παναττική Επιτροπή Αγώνα Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με τον αποκλεισμό του υπουργείου Ανάπτυξης από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των ΕΒΕ στις 9.00 το πρωί. Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σύσκεψη των Ομοσπονδιών μελών της, στις 8.00 το βράδυ.

Το προεδρείο της επιτροπής καλεί τους ΕΒΕ της Αττικής να συμμετέχουν δυναμικά στην κινητοποίηση, τονίζοντας ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή στους αγώνες, τόσο μεγαλύτερη είναι και η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική τηςπου είναι αποκλειστική υπεύθυνη για την κατάσταση που βιώνουν οι ΕΒΕ της χώρας. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση: "Αυτή την ώρα της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι, με την άδικη φορολογία, την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης με συνέπεια να είναι έρμαια των τραπεζών, την κατεδάφιση του κοινωνική χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ώρα που αποχαρακτηρίζονται από βιοτέχνες χιλιάδες ΕΒΕ, που διώκονται από τα μαγαζιά τους με αναχρονιστικούς νόμους, που επιβάλλεται η απελευθέρωση του ωραρίου, η στυγνή εκμετάλλευσή τους από το μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τις μονοπωλιακές τιμές στην πρώτη ύλη και τα τοκογλυφικά δάνεια των τραπεζών, το μόνο που προέχει είναι ένας συνεχής, μαζικός και ενωτικός αγώνας, έξω από προσωπικές φιλοδοξίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες που κάποιοι προσπαθούν να επιβάλουν".

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) ανακοίνωσε χτες ότι στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στο δεκαήμερο κινητοποιήσεων που κορυφώνεται με τον αποκλεισμό του υπουργείου Ανάπτυξης. Τονίζει ότι η κατάσταση των ΕΒΕ είναι τραγική και όπως όλα δείχνουν, όσο θα εφαρμόζεται η πολιτική του "μονόδρομου της ΟΝΕ", ολοένα και θα χειροτερεύει. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει "γην και ύδωρ" στο μεγάλο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, ορθώνοντας καθημερινά νέα εμπόδια στη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων, όπως το φορολογικό, την έλλειψη χρηματοδότησης, τον αντιασφαλιστικό νόμο. Η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει πως "ό,τι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα έγινε μέσα από αγώνες και όχι μέσα από στημένους διαλόγους". Καλεί, επίσης, τη ΓΣΕΒΕΕ να αποχωρήσει από τον "κοινωνικό διάλογο" και να μπει μπροστά σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κάθε ΕΒΕ που αντιστέκεται στο αύριο που του επιφυλάσσουν ΕΕ, ΟΝΕ και οι υποστηρικτές αυτής της πολιτικής, να συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ