Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΣΑΠ
Αναστολή κινητοποιήσεων μέχρι 11 Μάρτη

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι τις 11 Μάρτη 1999, αποφάσισαν χτες οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ της διοίκησης των ΗΣΑΠ και της Ενωσης Εργαζομένων, για την έναρξη διαλόγου. Η συμφωνία έγινε χτες κατά την εκδίκαση της προσφυγής της διοίκησης στο Πρωτοδικείο Πειραιά, με αίτημα να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι για την ερχόμενη Τρίτη. Οι διάδικοι κλήθηκαν από το δικαστήριο να αναστείλουν, η μεν διοίκηση όλα τα μέτρα και τις αποφάσεις για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι δε εργαζόμενοι τις απεργιακές κινητοποιήσεις και ν' αρχίσει άμεσα διάλογος. Ετσι, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ν' αρχίσει από τη Δευτέρα νέος κύκλος συζητήσεων, μέσω του ΟΜΕΔ (Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας), που θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μάρτη 1999.

Μετά την αναστολή των αντεργατικών μέτρων και τη συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων, αναστέλλεται και η 2ωρη στάση εργασίας που κήρυξε για την ερχόμενη Τρίτη και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ