Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή τη Δευτέρα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής προγραμματίζει τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με αντικείμενο "τις απαξιωτικές τοποθετήσεις υπουργών και μελών του κοινοβουλίου συλλήβδην για τους εκπαιδευτικούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης". Χτες, συνεδρίασε για μια ακόμα φορά το ΔΣ της ΟΛΜΕ χωρίς, όμως, να οριστεί ημερομηνία πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών επανέλαβε χτες την πρόταση για πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης προέδρων των ΕΛΜΕ το αργότερο μέχρι τις 13 Μάρτη, αλλά φαίνεται ότι - κύρια οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ - δεν έχουν διάθεση να προσφύγουν στη βάση.

Πάντως, έχει ξεκινήσει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η συζήτηση για τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ("Οργανωτική 2"). Η ΔΕΕ επισημαίνει την ανάγκη στην εισήγηση το ΔΣ να εμμένει στο αίτημα για κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640, να αναδεικνύονται τα κλαδικά ζητήματα (εργασιακά δικαιώματα των καθηγητών, ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψή τους κλπ.) αλλά και να τονίζεται η απόρριψη των καθηγητών στην αξιολόγηση - χειραγώγηση.

Καθώς η "Οργανωτική 2" αναμένεται να γίνει σε μία περίοδο που θα καθορίσει την πορεία προς το Συνέδριο, πρέπει για τη ΔΕΕ να καθορίζεται η θέση του κλάδου για το τι σχολείο θέλει, χωρίς να δεσμεύει η θέση για ενιαίο σχολείο που προέκυψε από το προηγούμενο συνέδριο, αφού η θέση αυτή ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις. Η ΔΕΕ προτείνει να υιοθετηθεί η θέση για ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Τη Δευτέρα, θα συνεχιστεί στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η συζήτηση για τη διαμόρφωση της εισήγησης, αλλά και για την αναπλήρωση της διδακτέας ύλης. Για το θέμα αυτό, η ΔΕΕ προτείνει να απορρίψει ο κλάδος την τακτική του υπουργείου Παιδείας που μέσω των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσπαθεί να επιβάλει μαθήματα τα Σάββατα και προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ να καλύψει συνδικαλιστικά (και με απεργία) τους καθηγητές που αρνούνται να προσέλθουν για μάθημα τα Σάββατα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ