Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Μονόδρομος ο αγώνας

Ιδιαίτερα μαζικό το πανευβοϊκό συλλαλητήριο στη Νέα Αρτάκη, από εργατικά σωματεία, ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας". -

Μαζικό και μαχητικό ήταν το χτεσινοβραδινό συλλαλητήριο - ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων 15 χρόνων - που διοργάνωσαν σωματεία της περιοχής, στην πλατεία της Νέας Αρτάκης, όπως και η πορεία που ακολούθησε μέχρι τη Χαλκίδα. Οι διαδηλωτές διατράνωσαν την απόφασή τους να διεκδικήσουν παραγωγική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ κατάγγειλαν την Ευρωπαϊκή Ενωση και την κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της παραγωγικής συρρίκνωσης για το νομό και τη χώρα. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν τα σωματεία Μιμίκου, Κελαϊδίτη, ΣΥΝΚΟ,με τη συμμετοχή των σωματείωνΔΑΡΙΓΚ, ναυπηγείων, ΕΑΣ Εύβοιας και του Εργατικού Κέντρου.

"Δώστε λύσεις εδώ και τώρα" απαίτησαν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσειςΜιμίκος και Κελαϊδίτη."Κυβέρνηση και Αγροτική Τράπεζα στέλνουν 150 εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ",έγραφε το πανό στο μπλοκ των εργαζομένων της ΣΥΝΚΟ."Η ΔΑΡΙΓΚ είναι βιώσιμη όχι άλλοι 350 εργαζόμενοι άνεργοι",διατράνωναν οι εργαζόμενοι στην ομώνυμη επιχείρηση, ενώ οι εργαζόμενες στην "Αλλατίνη" του μεγαλοβιομήχανου Φιλίππου, που έδωσαν μαχητικά το "παρών", υποδήλωναν την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στις προσπάθειες χτυπήματος του συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας αρκέστηκε στην ομιλία του να χρεώσει την κυβέρνηση με "αδιαφορία".

"Η κυβέρνηση, συνάδελφοι, τόνισε στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της "ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" στο ΕΚ, Κ. Πάλλης,δεν είναι αδιάφορη. Εχει κάνει τις επιλογές της, που ταυτίζονται με αυτές του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των μεγάλων συμφερόντων. Καθημερινά ψηφίζει και νομοθετεί μέτρα υπέρ τους, θωρακίζοντας το αντεργατικό τους οπλοστάσιο και την ασυδοσία τους, ενώ επαναφέρει το λοκ-άουτ. Πρόσφατα, μαζί με τη ΝΔ και το "παρών" του ΣΥΝ, ψήφισαν τη Συνθήκη του Αμστερνταμ, που έρχεται σαν συνέχεια του Μάαστριχτ, της "Λευκής" και "Πράσινης Βίβλου", της Συμφωνίας Σένγκεν". Καλώντας τους εργαζόμενους να ορθώσουν το δικό τους αγωνιστικό, διεκδικητικό, ταξικό μέτωπο, που δε θα παλεύει μόνο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, αλλά θα απαιτεί την ανατροπή της, ο συνδικαλιστής της ΕΣΑΚ, επισήμανε ότι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι "απορρίπτουν το μονόδρομο της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, χτίζοντας το δικό τους μονόδρομο του αγώνα" για φιλολαϊκή ανάπτυξη.

Στη συγκέντρωση, ο δήμαρχος της πόλης Τ. Χατζηγιαννακέρης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων. Παραβρέθηκαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας και φορέων. Ψήφισμα συμπαράστασης έστειλε το ΔΣ της σχολής Διοίκησης - Οικονομίας του ΤΕΙ Χαλκίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση - συναυλία την Κυριακή στα Ψαχνά(2022-02-15 00:00:00.0)
Αρχίζει αύριο το 30ό Συνέδριο(2019-02-22 00:00:00.0)
«Λουκέτο» απειλεί τις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις(2005-10-21 00:00:00.0)
Απεργία στου "Κελα'ϊδίτη"(1999-07-02 00:00:00.0)
Τα (ξανα)μάζεψε η πλειοψηφία του ΕΚ Εύβοιας(1999-03-19 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης από την Εύβοια(1999-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ