Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις

Συνεχίστηκαν χτες στη Βουλή οι αντιδράσεις και οι σχολιασμοί για το θέμα της σύλληψης του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταθέτουν Ερώτηση που δίνει συνέχεια στο θέμα, ενώ καταγγελτικός εναντίον της κυβέρνησης ήταν και ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που δηλώνουν ότι είναι δυσαρεστημένοι με τους κυβερνητικούς, οι Αλ. Χρυσανθακόπουλος, Χρ. Κηπουρός, Στ. Παπαθεμελής και Παν. Κουρουμπλής κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με τους 4 Κούρδους που βρίσκονται στο Ναϊρόμπι της Κένυας, σημειώνοντας πως "πληροφορούμαστε ότι η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί ορισμένους από αυτούς", "ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν ενδιαφέρον για ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά".

Παρέμβαση στο θέμα έκανε χτες ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέγοντας για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν ότι "η Ελλάς από τη στιγμή που τον κρατούσε στα χέρια της όφειλε να τον προστατεύσει αποτελεσματικά, ο φιλοξενούμενος είναι ιερός. Διότι τελικά από τα χέρια μας τον απήγαγαν οι τουρκικές αρχές". Συμπλήρωσε δε ότι "η Ελλάδα δεν μπορούσε να δώσει άσυλο στον Οτσαλάν. Αυτό θα έβλαπτε και την Ελλάδα και τον κουρδικό λαό. Από την άλλη πλευρά από την ώρα που η Ελλάδα αποφάσισε να δώσει προσωρινή διέξοδο στον Οτσαλάν ήταν ανεπίτρεπτο λάθος να τον στείλει στην Κένυα. Οφειλε να τον φιλοξενήσει στην Ελλάδα. Φανερά η κρυφά".

Τέλος μιλώντας χτες στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έβαλλε εναντίον των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, λέγοντας ότι υπερέβαλαν στο θέμα δίνοντας διαστάσεις που δεν υπάρχουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ