Κυριακή 14 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νέα τεκμήρια διαβίωσης

Ο πίνακας 13 έχει ενδιαφέρον και πρέπει να τον συμπληρώσουμε με τη δέουσα προσοχή, αφού με τα στοιχεία του συνδέονται ενδεχόμενοι συμπληρωματικοί φόροι, ή η ανάγκη να δικαιολογήσουμε στην εφορία την πηγή των χρημάτων που δαπανήσαμε πέρσι για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων. Πρόβλημα με την εφορία θα υπάρχει, αν το σύνολο των τεκμαρτών δαπανών που συμπεριλαμβάνεται στους διάφορους κωδικούς είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εισοδημάτων που έχουμε συμπεριλάβει στη δήλωση. Η άρνηση της κυβέρνησης να χτυπήσει στην ουσία της τη φοροδιαφυγή έχει οδηγήσει τους αρμόδιους να προσθέτουν όλο και νέα τεκμήρια διαβίωσης. Μάλιστα, στο βαθμό που κάποιος έχει περισσότερα του ενός τεκμήρια, τότε το σχετικό ποσό που αθροίζεται αυξάνεται και κατά 10% για κάθε ένα τεκμήριο.

Καινούρια τεκμήρια φέτος είναι η πληρωμή γονικών παροχών, η ενοικίαση αυτοκινήτου, πλοίων κλπ., η κατασκευή πισίνας κ.ο.κ.

Η πλέον κλασική περίπτωση τεκμηρίου είναι η κατοχή ΙΧ, για την οποία υπάρχει ειδικό θέμα. Από εκεί και πέρα ο πίνακας 13 έχει τους κωδικούς για τεκμαρτή εξοχική κατοικία, ή για ενοικιαζόμενο εξοχικό πάνω από 100 τετραγωνικά μέτρα, όπως επίσης και για πληρωμές πιστωτικών καρτών, καταναλωτικών δανείων, στοιχεία για οικιακούς βοηθούς κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ