Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέδωσαν τα κλειδιά στο ΣΥΝ!

Η ΠΕ του ΣΥΝ Λαυρίου διαλύθηκε, αρνούμενη "να συνεχίσει τη θλιβερή κωμωδία" με τις προσωπικές πολιτικές επιλογές στελεχών του κόμματος

Σε διάλυση οδήγησε την οργάνωση του Συνασπισμού στο Λαύριο η καιροσκοπική πολιτική της ηγεσίας τουστις δημοτικές εκλογές σε συνδυασμό με τις προσωπικές επιλογές στελεχών του Κόμματος, όσον αφορά την κεντροαριστερή στήριξη του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στις δημοτικές εκλογές και με τη διαφοροποίηση κεντρικών στελεχών του, όπως του υποψηφίου στο νομαρχιακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ Β. Νεφελούδη, που στηρίζει τις επιλογές άλλου υποψηφίου και δημάρχου.

Τη διαλυτική αυτή κατάσταση που αποκαλύπτει τη χωρίς αρχές και με βάση καιροσκοπικές και προσωπικές επιλογές λειτουργία του χώρου δεν μπόρεσε να αποτρέψει ούτε η προσωπική παρέμβαση του Ν. Κωσταντόπουλου, με αποτέλεσμα η Πολιτική Επιτροπή Λαυρίου του ΣΥΝ να διαλυθεί και να παραδώσει τη σφραγίδα της Επιτροπής στην ηγεσία του ΣΥΝ. Οπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή που στάλθηκε προς την ηγεσία του ΣΥΝ "η Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού στο Λαύριο αρνείται να συνεχίσει αυτή τη θλιβερή κωμωδία και εξαναγκάζεται εκ των πραγμάτων, αφού διαλύθηκαν (κλείστηκαν) τα γραφεία της Οργάνωσης: Να αναστείλει τη δραστηριότητά της και να αποστείλει στο κόμμα τη σφραγίδα της Επιτροπής", καθώς, όπως αναφέρεται "είναι αδύνατον να συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας"...

Ειδικότερα καταγγέλλεται ως υβριστής το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νεφελούδης Ανδρέας, ο οποίος ως Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης του Λαυρίου, λειτουργεί ως "ιθύνων νους σε κάθε προσπάθεια καταστροφής της Λαυρεωτικής" καθώς: Στηρίζει την επιλογή για εγκατάσταση πετρελαιοδεξαμενών στο λιμάνι - ενώ την ίδια ώρα άλλα στελέχη του ΣΥΝ εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους! Προβάλλει τη δημιουργία πολυκαταστημάτων στο Λαύριο που θα οδηγήσει στην ανεργία άλλα 1.000 άτομα. Και, ως οικονομικός σύμβουλος προτείνει την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 25% και προωθεί την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων και τμημάτων του Λιμανιού κλπ.

"Αυτός ο κύριος, υπογραμμίζεται, δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι μέλος της ΚΠΕ, του καθοδηγητικού οργάνου του ΣΥΝ... " Μάλιστα, κατηγορούν την ηγεσία του ΣΥΝ, που σαν επιβράβευση της όλης συμπεριφοράς του μπήκε στο ψηφοδέλτιο του Δραγασάκη (στις νομαρχιακές) και δεν αμφιβάλλουμε ότι θα είναι και πάλι μέλος της ΚΠΕ".

Βεβαίως, η περίπτωση του Λαυρίου δεν είναι η μοναδική για το ΣΥΝ καθώς, ιδιαίτερα στις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές, τέτοια διαλυτικά φαινόμενα και καιροσκοπικές - παραγοντίστικες λειτουργίες επισημάνθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές οι τοπικές οργανώσεις προχώρησαν και σε διαγραφές στελεχών τους, π.χ. Αιτωλοακαρνανία. Αυτή η διαλυτική κατάσταση που αποκαλύπτεται οδηγεί, τώρα, αρκετά μέλη και οπαδούς που ξεγελάστηκαν με τα "ωραία λόγια" του ΣΥΝ, να διαχωρίζουν τη θέση τους και να συμπαρατάσσονται με τους κομμουνιστές για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεχείλισε από αντικομμουνισμό(2007-07-28 00:00:00.0)
Στο συνέδριο οι οριστικές αποφάσεις(2007-02-13 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το θε-Αθήναι(2005-10-15 00:00:00.0)
Πυροτεχνήματα κατά του κατεστημένου(2005-04-12 00:00:00.0)
Αποφασίζει σήμερα την τακτική του στις τοπικές εκλογές(2005-04-02 00:00:00.0)
Ψάχνονται για τη λίστα!(1999-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ