Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κροκοδείλια δάκρυα για την "ταλαιπωρία"

Πότε "ταλαιπωρούνται" οι οδηγοί; Οταν και μόνο όταν κλείνουν τους δρόμους οι διαδηλωτές, μαθητές, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αγρότες, κ.ά. Πότε "ταλαιπωρούνται" οι ασθενείς; Οταν και μόνο όταν απεργούν οι γιατροί. Πότε "ταλαιπωρείται" το επιβατικό κοινό; Οταν και μόνο όταν κάνουν απεργίες οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στην "Ολυμπιακή", κλπ.

Αυτό είναι το στερεότυπο στα σχετικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ, ιδιαίτερα των ραδιοτηλεοπτικών. Δε χρειάζεται να ακούσεις το δελτίο ειδήσεων, όταν αναφέρονται σε αυτά τα θέματα. Γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς θα ξεκινήσει: Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους ασθενείς, τους οδηγούς, κλπ., από την απεργία των γιατρών, την κινητοποίηση των μαθητών, κ.ο.κ. Ποτέ άλλοτε, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, οι οδηγοί, οι ασθενείς, το επιβατικό κοινό δεν ταλαιπωρούνται. Τέτοια ξεφτίλα. Το χειρότερο είναι ότι πιστεύουν πως τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για τους εκάστοτε "ταλαίπωρους", τους απαλλάσσουν από το στίγμα του κυβερνητικού φερέφωνου και του οργάνου των ισχυρών ιδιοκτητών τους.

Υ.Γ. Υπάρχουν όμως και άλλα "επίκαιρα" ερωτήματα. Πότε επεμβαίνουν οι εισαγγελείς για την προστασία των ασθενών, των συγκοινωνιών, της δημόσιας περιουσίας; Μόνο και μόνον όταν βρίσκονται σε εξέλιξη αγώνες και απεργίες, ενώ οι τελευταίες κρίνονται πάντα παράνομες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ