Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέα μεταναστευτική νομοθεσία

ΡΩΜΗ.-

"Τάξη" προσπαθεί να βάλει η κυβέρνηση Ντ' Αλέμα στους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εισέλθει στη χώρα, ανοίγοντας κατά κάποιον τρόπο τις πόρτες της Ιταλίας με τη νομιμοποίηση 250.000 μεταναστών.

Η κυβέρνηση Ντ' Αλέμα αποφάσισε να νομιμοποιήσει τελικά 250.000 από τις 300.000 μεταναστών που έχουν υποβάλει αίτηση για επίσημη διαμονή στην Ιταλία, εφόσον βέβαια πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις: να μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν καθαρό ποινικό μητρώο, ότι εισήλθαν στη χώρα πριν από τις 27 Μάρτη 1998 και ότι διαθέτουν μόνιμη εργασία και κατοικία. Παράλληλα, προβλέπονται αυστηρά ποινικά μέτρα κατά των μαφιόζων που διακινούν λαθρομετανάστες με φουσκωτά, αποτελεσματικά μέτρα για άμεσο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών, ειδική μεταχείριση για τους ασυνόδευτους ανήλικους.

Με τη χτεσινή αυτή υπουργική απόφαση τροποποιείται ο ισχύων νόμος για τη μετανάστευση της κυβέρνησης Πρόντι, ο οποίος προέβλεπε τη νομιμοποίηση μόνο 38.000 μεταναστών. Ομως, "αυτή είναι η τελευταία νομιμοποίηση, που δεν πρόκειται να επαναληφθεί στο μέλλον", δηλώνει με στόμφο η ιταλική κυβέρνηση, μην μπορώντας να πείσει την ιταλική αντιπολίτευση που φωνάζει ότι η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη αφού - όπως υποστηρίζει - η νομιμοποίηση αυτή θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της εγκληματικότητας! Η υπουργική απόφαση θα πρέπει να τύχει και της έγκρισης των δύο Σωμάτων του Ιταλικού Κοινοβουλίου ώστε να γίνει νόμος του κράτους, όπου και αναμένεται ότι η συζήτηση ανάμεσα στους επικριτές και τους υποστηρικτές της νέας νομοθεσίας θα είναι έντονη και τα απρόοπτα δεν αποκλείονται...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ