Τετάρτη 26 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια απλή σύγκριση

Μια απλή παράθεση των βασικών αιτημάτων των καθηγητών και των απαντήσεων που έδωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτει ότι οι απαντήσεις ούτε καν προσεγγίζουν την επίλυση των αιτημάτων:

- Αυξήσεις στις μηνιαίες αποδοχές με στόχο 250.000 δρχ. καθαρά στον πρωτοδιόριστο, με κλιμάκωση για τους υπόλοιπους και διατήρηση των τριμήνων,ζητά η ΟΛΜΕ. Η κυβέρνηση απαντά ότι το οικονομικό "έχει κλείσει" με το νέο μισθολόγιο και ότι χορηγήθηκε επιπλέον αύξηση 15.000 δρχ. πέρα από την αύξηση που προέκυπτε από το νέο μισθολόγιο. Αντί των τριμήνων η κυβέρνηση δίνει το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης ύψους 35.000 δρχ. το μήνα.

- Ουσιαστική επιμόρφωση σε ετήσια βάση με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα,ζητάνε οι καθηγητές. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με ταχύρυθμα προγράμματα μισο-επιμόρφωσης ικανοποιεί το αίτημα.

- 6.000 κανονικούς διορισμούς καθηγητών από την επετηρίδα για την κάλυψη των πραγματικών κενών,είναι το αίτημα. Η κυβέρνηση απαντά ότι το υπουργείο προτίθεται να καλύψει το σύνολο των "οργανικών" θέσεων με κανονικούς διορισμούς και να καλύψει όλα τα λειτουργικά κενά με αναπληρωτές.

- Μείωση αριθμού μαθητών ανά καθηγητή σε 25,το πάγιο αίτημα. Η κυβέρνηση επικαλείται το πρόβλημα που θα προκύψει στα σχολεία των μεγάλων αστικών κέντρων όπου και εντοπίζεται το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού μαθητών ανά τάξη, καθώς, σύμφωνα με το υπουργείο, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί η διπλοβάρδια σε πολλά σχολεία. Επικαλείται δηλαδή την άρνησή της να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων.

- Στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης - κατάργηση των ιδιωτικών ΙΕΚ,ζητούν οι απεργοί. Η κυβέρνηση απαντά ότι σύντομα θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενιαίου τύπου λυκείου και ότι έχει υπογραφεί απόφαση για σύσταση 24 ΙΕΚ σε διάφορες περιοχές και ότι στόχο αποτελεί να καλυφτεί σταδιακά η ζήτηση και να περιοριστούν οι ανάγκες φοίτησης στα ιδιωτικά.

- Για το 15% για την παιδεία, ουδεμία απάντηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ