Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καθυστερεί ακόμα η πληρωμή συντάξεων

Στις στάσεις εργασίας των εργαζομένων αποδίδει τις καθυστερήσεις το υπουργείο Οικονομικών

Στις στάσεις εργασίας των υπαλλήλων του ΚΕΠΥΟ απέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς την καθυστέρηση χορήγησης των συντάξεων, αποποιούμενος με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης. Επίσης, για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να προσλάβει ιδιωτική εταιρία για την επεξεργασία του εντύπου Ε9, κάτι που ισοδυναμεί με περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

Οπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Οικονομικών, μέχρι χτες είχαν χορηγηθεί συντάξεις σε 265.000 δικαιούχους και ευελπιστούσε ότι μέχρι σήμερα θα έχουν χορηγηθεί και οι υπόλοιπες 95.000 συντάξεις.

Με αφορμή τις καθυστερήσεις της καταβολής των συντάξεων, ο Γ. Δρυς ανέφερε ότι, σε συνεργασία με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), προωθείται μέσα στο 1997 η πληρωμή των συντάξεων μέσω των εμπορικών τραπεζών, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν ο καινούριος τρόπος συνεπάγεται και οικονομική επιβάρυνση των συνταξιούχων. Πολλά ερωτηματικά πάντως προξένησε η φράση του υφυπουργού Οικονομικών ότι με το νέο σύστημα το ελληνικό δημόσιο θα καταβάλλει δαπάνες που αντιστοιχούν στις πραγματικές του υποχρεώσεις, καθώς με το σημερινό σύστημα υπάρχουν άτομα που παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις...

Οσο για την ακίνητη περιουσία, ο υφυπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η φορολόγησή της αποτελεί αμετακίνητο στόχο της κυβέρνησης... ενώ τα προβλήματα, που έχουν παρουσιαστεί με τη συμπλήρωση του έντυπου Ε9, τα απέδωσε στην ακαταστασία του σημερινού συστήματος ιδιοκτησίας.

Τέλος, επισήμανε ότι οι υπηρεσίες του ΚΕΠΥΟ προχωρούν στη διασταύρωση στοιχείων που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος του 1996 (σκάφη αναψυχής, αυτοκίνητα, ενοίκια από οικοδομές, τιμολόγια) και οι σχετικές εργασίες προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μεταξύ Μάρτη και Ιούνη 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ