Τρίτη 25 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Πέφτουν" τα επιτόκια στα έντοκα

Στο 9,5% τα ετήσια, στο 9,3% οι τίτλοι σταθερής απόδοσης για δυο χρόνια

Νέα μείωση των επιτοκίων στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση της 28ης του Φλεβάρη. Η μείωση είναι κατά τέσσερα δέκατα της μονάδας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ονομαστικό επιτόκιο των εντόκων ετήσιας διάρκειας διαμορφώνεται τώρα σε 10,5%,που μετά την αφαίρεση της φορολογίας επί των τόκων δίνει πραγματικό επιτόκιο 9,7%. Δηλαδή, για κάθε 1 εκατ. δρχ. που επενδύεται, οι κομιστές των χρεογράφων θα πάρουν μετά από ένα χρόνο τόκους ύψους 97.125 δρχ.

Παράλληλα, τα ονομαστικά επιτόκια των εντόκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας υποχωρούν στο 9,4% και 9,7% αντίστοιχα, δηλαδή η πραγματική απόδοση για τους επενδυτές θα είναι αντίστοιχα 8,69% και 8,97%.Το ετήσιο επιτόκιο των διετών ομολόγων χωρίς τοκομερίδιο "zero - coupon" (διετές έντοκο γραμμάτιο), τέλος, διαμορφώνεται σε 10,1% (πραγματικό 9,3425%) σταθερό και για τα δυο χρόνια.

Τις νέες μειώσεις των επιτοκίων ενθαρρύνουν οι προσδοκίες για περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τους αμέσως επόμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πληθωρισμός θα κλείσει το Φλεβάρη στο 6,5% ή και χαμηλότερα, έναντι 6,8% το Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ