Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

"Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που κατανοούν την ανάγκη αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, πρέπει να συσπειρωθούν και να ενθαρρύνουν κάθε κίνημα που διαφοροποιείται από τις επιλογές του ΝΑΤΟ και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με άμεσο στόχο την ανατροπή της επέκτασης του ΝΑΤΟ, την πάλη κατά της συγκρότησης δυνάμεων ταχείας επέμβασης και μισθοφορικών στρατών. Είναι δυνατό να ανοίξει ο δρόμος για μια διαβαλκανική συνεργασία υπέρ των λαών και της ειρήνης, να μπούνε οι βάσεις για τη δημιουργία ενός τοπικού συστήματος ασφαλείας, απαλλαγμένου από στρατιωτικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΔΕΕ".

Τα παραπάνω τόνισε ο Μιχάλης Σπυριδάκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, χαιρετίζοντας τις εργασίες της Δεύτερης Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τα Βαλκάνια, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε πως το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι και με τα σημερινά δεδομένα είναι μονόδρομος η εμμονή στην απόκρουση όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή.

"Το ΚΚΕ με την πάλη του, συνέχισε ο Μιχ. Σπυριδάκης, επιδιώκει να συνεισφέρει στη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων, ώστε να αναπτυχθεί η διαβαλκανική περιφερειακή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, εμπορικό, πολιτιστικό, τεχνολογικό, ερευνητικό, πολιτικό, με στόχο την ανάπτυξη των κοινών αναπτυξιακών δυνατοτήτων και συμφερόντων, με βάση το αμοιβαίο όφελος, την ισοτιμία, την ειρηνική συμβίωση των λαών της Βαλκανικής. Σ' αυτά τα πλαίσια είναι δυνατό ν' απολαμβάνουν οι μειονότητες πλήρη δικαιώματα, με σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων τους, να αποτελούν γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των λαών".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ