Σάββατο 23 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Ασφαλίτες "αντιεξουσιαστές"

Ο,τι δεν κατάφεραν να κάνουν με τη βία και τις απειλές οι κρατικοί μηχανισμοί, το αναθέτουν πια στο επίσημο παρακράτος, με την εντολή να σπιλώσει, να λοιδορήσει και τελικά να αποκόψει τις πρωτοπόρες δυνάμεις της αντίστασης από το μεγάλο κορμό των αγωνιζόμενων μαθητών. Ο στόχος είναι διπλός: Από τη μία να πείσουν τους μαθητές πως ο αγώνας που κάνουν είναι καταδικασμένος, καλώντας τους έτσι απλά να συμμετάσχουν σε "χαβαλέ" για να... "ζήσουν τη ζωή τους". Από την άλλη, να τροφοδοτήσουν με "επιχειρήματα" τους συνεργούς τους "αγανακτισμένους πολίτες", για να έχουν εκείνοι να λένε πως οι μαθητές "δε γουστάρουν ούτως ή άλλως να κάνουν μάθημα" και άρα ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται για "χαβαλέ". Ποιοι τα λένε αυτά; Μια ομάδα "αναρχικών" στην Πάτρα, οι οποίοι διακινούν στους μαθητές μια χυδαία προβοκατόρικη προκήρυξη χωρίς υπογραφή. Μοναδικά αναγνωριστικά στοιχεία είναι ένα αστέρι, ένα λουλούδι, μια... βόμβα και ένα ναζιστικής προέλευσης σήμα. Η εμετική ανακοίνωση περιέχει ακόμα λάσπη κατά του ΚΚΕ, αφήνοντας πεντακάθαρα να εννοηθεί πως αυτό είναι ο μοναδικός αντίπαλος των "αναρχικών" και όχι η κυβερνητική πολιτική. Κλείνει, μάλιστα, με απειλές πως αν οι κομμουνιστές "θελήσουν να μας μπουν στη μέση, θα τους δώσουμε να καταλάβουν τι εστί βερίκοκο".

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η εμετική προκήρυξη έχει εκπονηθεί σε ασφαλίτικα γραφεία, με την ελπίδα πως θα στραφούν οι μαθητές ενάντια στους πρωτοπόρους των αγώνων τους κομμουνιστές. Δε βάζουν μυαλό, όπως και οι από τα χρόνια του Μανιαδάκη προκάτοχοί τους, πως ούτε το ΚΚΕ μπορούν να τρομοκρατήσουν ούτε τους μαθητές μπορούν να απομακρύνουν απ' αυτό.

Στο κείμενο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως το "φρούτο" δεν είναι τοπικό, αλλά οι "αντιεξουσιαστές" έχουν ενιαίο κέντρο και δράση σε όλη την Ελλάδα, αφού απαριθμούν τα κατορθώματά τους σε κάθε πόλη της χώρας. Δείχνουν πως το νήμα που ενώνει τους κάθε λογής "αντιεξουσιαστές" είναι αυτό της κρατικής εξουσίας που τους χρησιμοποιεί.

Ισως δε θα χρειαζόταν να ασχοληθούμε καν μαζί τους. Απλά το κάνουμε για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι τις άθλιες ασφαλίτικες μεθόδους που χρησιμοποιεί ακόμα η Ασφάλεια, φορώντας το μανδύα των δήθεν "αντιεξουσιαστών", οι οποίοι τη μοναδική αλήθεια που γράφουν στο κείμενό τους είναι πως δεν ανήκουν "σε κανένα γκρουπούσκουλο". Βρίσκονται, φυσικά, στις καταστάσεις μισθοδοσίας της Ασφάλειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η υποκρισία της κυβέρνησης και η αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ(2020-10-06 00:00:00.0)
Ταύτιση(2018-12-08 00:00:00.0)
Αναρχικοί: Κάλπικες συγκρούσεις, βολικές για το σύστημα(2017-12-09 00:00:00.0)
Ψάρεμα σε θολά νερά(2008-12-09 00:00:00.0)
Το παίζει ...μασκαριλίκι(2008-03-08 00:00:00.0)
Αξιώνει «αντιτρομοκρατική» συστράτευση από τα ΜΜΕ(2007-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ