Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Περιορίζονται τα χρονικά περιθώρια

"Ουδέτερος" ο Κ. Μητσοτάκης, "όχι" από τον Μ. Εβερτ

Σε κρίσιμη φάση έχει εισέλθει το εγχείρημα του Δ. Αβραμόπουλου, καθώς ο χρόνος έπαψε να δουλεύει προς όφελος των σχεδίων του δημάρχου και των υποστηρικτών του. Οι πιέσεις που δέχεται ο δήμαρχος, από πολλές πλευρές, για να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του "εδώ και τώρα", τον υποχρεώνουν να δώσει άμεσα απάντηση στα διλήμματα που αντιμετωπίζει σχετικά με το χρόνο εξαγγελίας και τη μορφή του νέου σχήματος. Η πιθανότητα να αναβάλει ή ακυρώσει την κίνησή του όσο και αν είναι υπαρκτή, ωστόσο θεωρείται ότι είναι πολύ μικρή, καθώς εκτιμάται ότι "δεν μπορεί να κάνει, τώρα, πίσω" γιατί αυτό θα είχε σημαντικές, ίσως και ανεπανόρθωτες, συνέπειες. Οσον αφορά τη μορφή, θα έχει, πιθανότατα, χαρακτήρα κίνησης "πολιτών για την Ευρώπη" και θα δοκιμαστεί στις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, όμως, ενθαρρύνεται να προχωρήσει και μέσω διαφόρων γκάλοπ, τα οποία κυκλοφορούν παρασκηνιακά και τα οποία εμφανίζουν το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου με υψηλά ποσοστά, που κυμαίνονται από 10% μέχρι 25%!

Στη Ρηγίλλης, ερμηνεύοντας και την προχτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δ. Αβραμόπουλου, διακρίνουν κάποια "αναδίπλωση" και υποστηρίζουν ότι τελικά δε θα προχωρήσει. Προσθέτουν, όμως, ότι στην περίπτωση που προχωρήσει θα είναι ένα κόμμα μικρής εμβέλειας.

Ο Κ. Μητσοτάκης, κληθείς χθες να σχολιάσει το υπό ίδρυση κόμμα Αβραμόπουλου, περιορίστηκε να κρατήσει "αποστάσεις", χωρίς να αποδοκιμάσει ή ενθαρρύνει τον δήμαρχο Αθηναίων και παρέπεμψε στο μέλλον όταν "θα υπάρξουν εξελίξεις". Συγκεκριμένα, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι "εγώ εξελίξεις δε βλέπω. Υποθέσεις ακούω, σενάρια ακούω. Αλλά τα πράγματα τα βρίσκω όπως τ' άφησα. Αν υπάρξουν εξελίξεις θα τα πούμε". Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μητσοτάκης θεωρεί ως αναπόφευκτη τη δημιουργία κόμματος από τον Αβραμόπουλο, με δεδομένη την "αναξιοπιστία" των κομμάτων, ενώ εκτιμά ότι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να συσπειρώσει την παράταξη.

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ, μιλώντας σε εκπομπή της ΝΕΤ, εκτίμησε ότι ο Δ. Αβραμόπουλος δε θα κάνει κόμμα, γιατί αν είχε τέτοια πρόθεση, θα είχε πάρει τη γνώμη του. Ταυτόχρονα, όμως, υπέδειξε τον Κ. Καραμανλή να καλέσει τον δήμαρχο στη Ρηγίλλης και να ξεκαθαρίσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ