Τετάρτη 20 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φάτσες

ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ; Παρότι και ο πρωθυπουργός και ο Δ. Ρέππας και προπάντων ο Γερ. Αρσένης χρησιμοποιούν όσο πιο αποφασιστικά λόγια μπορούν, όσο πιο κατηγορηματικές εκφράσεις γίνεται και όσο πιο επικό ύφος...

***

Μήπως γιατί ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να πουν, τους προδίδει η... φάτσα τους; Εχουν όλοι αυτή την έκφραση του αγουροξυπνημένου οδηγού, που πρωί πρωί ανακαλύπτει ότι κάποιος του έσκασε όλα τα λάστιχα!

***

Γνωρίζουν, φυσικά, ότι έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο στην Παιδεία. Γνωρίζουν πως έχει αγανακτήσει όλος ο κόσμος μαζί τους και λέει ότι, τέλος πάντων, το έχουν παρακάνει με το "εκσυγχρονιστικό" πείσμα τους και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

***

Οχι τίποτε άλλο, μα βάλανε και τους βουλευτές τους να πειθαρχήσουν στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην αντιεκπαιδευτική πολιτική που ακολουθείται, προκειμένου να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ενότητας και του δυναμισμού, και τώρα πέσανε στον ίδιο τους το λάκκο.

***

Και το κακό είναι ότι τώρα συνεχίζουν την ίδια τακτική, από... κεκτημένη ταχύτητα κι αδυναμία να σκεφτούν τίποτε καλύτερο.

***

ΠΑΝΤΩΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ για οδηγό πριν, αξίζει μια αναφορά σε όσους αυτοκινητιστές μπλοκάρονται στις καθημερινές κινητοποιήσεις των μαθητών ή άλλων κλάδων και στρωμάτων εργαζομένων.

***

Ας μη τα βάζουν με τους μαθητές και με όσους κινητοποιούνται. Πέρα από το ότι έχουν κι αυτοί το δίκιο τους, ας σκεφτούν ακόμη, ότι οι πραγματικοί υπαίτιοι - τόσο γι' αυτό, όσο και για πολλά άλλα - είναι οι κυβερνώντες και η πολιτική τους.

***

Ας αναλογιστούν, επίσης, ότι έτσι όπως πάμε, αργά ή γρήγορα, δε θα μείνει κλάδος, που δε θα υποχρεωθεί να βγει στους δρόμους, για να υπερασπίσει κάποιες κατακτήσεις του ή για να διεκδικήσει το δίκιο του.

***

Ας αναλογιστούν, δηλαδή, ότι αύριο μπορεί να είναι αυτοί στη θέση των μαθητών...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ