Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το μήνυμα ελήφθη: ΠΑΣΚ κερνά και ΣΥΝ πίνει...

Για τους εκπροσώπους της ΔΟΕ στα δύο 7μελή Συμβούλια επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ο λόγος. Η ηγεσία της ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ, λειτουργώντας ως απόλυτος μονάρχης και με βάση το "αντικειμενικό" κριτήριο του παραταξιακού και κομματικού συμφέροντος και στα κατά μεγάλη πλειοψηφία διορισμένα "6 μέλη διορισμένα από την κυβέρνηση, ένα ορισμένο από τη ΔΟΕ) συμβούλια επιλογής σχολικών συμβούλων και προϊσταμένων εκπαίδευσης όρισε τους πλέον "κατάλληλους" εκπροσώπους της.

Στο μεν πρώτο συμβούλιο, τα πράγματα κύλησαν ομαλά στην προχτεσινή τυπική συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ. Για άλλη μια φορά η ΠΑΣΚ εκτίμησε ως θετικό το έργο που πρόσφερε σ' αυτήν και στην κυβέρνηση το στέλεχος του ΣΥΝ Χ. Μαϊστρέλλης,τα δύο προηγούμενα χρόνια στη θέση του εκπροσώπου της ΔΟΕ στο συμβούλιο επιλογής σχολικών συμβούλων και τον επαναδιόρισε με τα πολλών επαίνων μαζί με την παράταξη του ΣΥΝ.

Εμπλοκή, όμως, παρουσιάστηκε στον ορισμό του εκπροσώπου της ΔΟΕ στο συμβούλιο επιλογής προϊσταμένων εκπαίδευσης. Και αυτό γιατί, ο προτεινόμενος από την ΠΑΣΚ Μ. Αυδίκος,καταψηφίστηκε και από μέλος της φιλοκυβερνητικής παράταξης και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ.

Βλέπετε, οι φατριασμοί στην κυβερνητική παράταξη και τα προσωπικά συμφέροντα έχουν τη δική τους λογική, που "εκλογικεύεται" και από το ΣΥΝ.

Ετσι, χρειάστηκε και δεύτερη (χτεσινή) συνεδρίαση που τα πράγματα κύλησαν εύκολα. Η προσυνεννοημένη και προσυμφωνημένη απουσία του εκπροσώπου του ΣΥΝ από αυτή τη συνεδρίαση, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να οριστεί αυτός, που η μεγαλύτερη φατρία της ΠΑΣΚ επιθυμούσε.

Επειδή όμως το ζήτημα αυτό αφορά όλους τους συναδέλφους, γιατί έχει να κάνει με την τοποθέτηση στελεχών σε βασικούς κρίκους της εκπαίδευσης που επηρεάζουν την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της ΔΕΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ Θ. Γκεσούλης,πρότεινε αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση, ώστε τουλάχιστον, να μπει φρένο στην ημετεροκρατία και στα ρουσφέτια στα οποία επιδίδονται τα κυβερνητικά στελέχη.

Οσο για τη ΔΑΚΕ, αφού καταδίκασε την ΠΑΣΚ γι' αυτήν της την τακτική και έκανε λόγο για αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση, δεν παρέλειψε όμως, να προτείνει στο ίδιο σχήμα, δικό της υποψήφιο αποκαλύπτοντας έτσι τις πραγματικές της προθέσεις.

Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ