Σάββατο 16 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Οχι απλοί συμπαραστάτες, αλλά πρωτοπόροι μαχητές

Η εργατική τάξη μπαίνει μπροστά μαζί με τα παιδιά της και καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος

"Η εργατική τάξη πρέπει να βάλει τη δική της σφραγίδα στο κίνημα της παιδείας, να είναι όχι μόνο συμπαραστάτης αλλά να μπει μπροστά στο εργοστάσιο, στη συνοικία, στα σχολεία. Παντού το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει την υπόθεση της παιδείας, υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων". Αυτό ήταν το πνεύμα που κυριάρχησε στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας,όπου συζητήθηκαν μια σειρά μέτρα για την παρέμβαση των Συνδικάτων στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και ειδικότερα στη διοργάνωση του παλλαϊκού συλλαλητηρίου που οργανώνεται για την Τρίτη 19 Γενάρη στην πλατεία Κάνιγγος.

"Ο αγώνας για μόρφωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για το μεροκάματο. Για δουλιά με δικαιώματα, στην υγεία, στον πολιτισμό, που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των πολυεθνικών. Στους δείκτες της ΟΝΕ στο όνομα του ΕΥΡΩ", υπογράμμισε η Χριστίνα Τσεντούρου,εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, πως άμεσαοι συνδικαλιστές πρέπει να περιοδεύσουν σε σχολεία τις επόμενες μέρες και να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στους μαθητές. Ακόμα η δημιουργία μιας πλατιάς επιτροπής στήριξης του αγώνα των μαθητών από φορείς και προσωπικότητες,καθώς και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, για την πιο πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων.

Στα πλαίσια του γενικότερου πανελλαδικού συντονισμού των συνδικάτων, το συντονιστικό των Σωματείων θα δώσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 12 μ. στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Οπως εκτιμήθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, η συμπαράσταση συνδικαλιστικών φορέων στους μαθητικούς αγώνες είχε ήδη πρακτικά αποτελέσματα και έδωσε δύναμη στους αγωνιζόμενους μαθητές να συνεχίσουν.

"Παρ' όλα αυτά πρέπει και μπορεί να γίνουν ακόμα περισσότερα", είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Σοφός."Τι θα κάναμε αν πηγαίναμε να υπογράψουμε συλλογική σύμβαση εργασίας; Πώς θα οργανώναμε τον αγώνα μας; Τώρα που με το νόμο η κυβέρνηση αφαιρεί όχι μόνο κάποιο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος αλλά επιχειρεί να διαμορφώσει στα μέτρα των αξιών του κεφαλαίου τη συνείδηση της καινούριας βάρδιας της εργατικής τάξης, πρέπει να είμαστε όχι απλοί συμπαραστάτες αλλά πρωτοπόροι μαχητές".

"Εμείς σταθήκαμε στο ύψος μας, δεν τρομοκρατηθήκαμε, δεν πέρασε η παραπληροφόρηση, δεν κάναμε πίσω. Εχουμε πάρει απόφαση να ρίξουμε το νόμο", με αυτά τα λόγια ο Λεωνίδας από το Συντονιστικό των μαθητών, μετέφερε στους συνδικαλιστές την πεποίθηση ότι εκτός από τα 800 σχολεία που σήμερα κινητοποιούνται, τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της χώρας θα μπουν στον αγώνα.Το συλλαλητήριο της Τρίτης

"Αντισταθείτε". Με αυτή την προτροπή - έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Αθήνας οι: ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΚΑ, Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, Μαθητές, Φοιτητές, Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί, καλούν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

"Φτάνει πια! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τους αγώνες τους! Το ζήτημα των νόμων 2525/97 και 2640/98 είναι πλέον υπόθεση όλων μας. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας δημιουργώντας δημοκρατικό κλοιό θωράκισης των εκπαιδευτικών αγώνων. Δε θα αφήσουμε το μέλλον και τα όνειρα αυτής της γενιάς να τσαλακωθούν από τη μανία των δεικτών της Σύγκλισης, από τον ετσιθελισμό και την αλαζονεία της εξουσίας. Δε θα αφήσουμε τη νεολαία μας "φτερό στον άνεμο" της ιδιωτικοποίησης, της περιπλανώμενης και της "μαύρης" εργασίας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού ενός ζοφερού μέλλοντος! ", αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ