Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαινοι και ικανοποίηση από ΗΠΑ

H κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν η πρώτη που, πριν καλά καλά ανακοινωθεί η απόφαση για τους "S-300", έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή της και να μοιράσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Κύπρου. Ταυτόχρονα, όμως, δίνοντας το στίγμα των αμερικανικών προθέσεων για το Κυπριακό, χαρακτήρισε την επίλυση του Κυπριακού ως "διευθέτηση της διένεξης στην Κύπρο"!

"Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε την απόφαση του Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη να μη φέρει τους πυραύλους "S-300" στην Κύπρο. Επαινούμε την κυβέρνηση της Κύπρου γιατί έκανε αυτό το σημαντικό βήμα για τη μείωση της έντασης στο νησί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Λι Μακλένι.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "αυτή η ενέργεια θα δώσει σημαντική ώθηση στην πρωτοβουλία της 30ής Σεπτέμβρη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για τη μείωση της έντασης και την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης της διένεξης (!) στην Κύπρο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ