Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Ο εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός

Με ανακοίνωσή του, το ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλλει τη νέα επίθεση των δολοφόνων των λαών σε βάρος του Ιράκ, που είχε σαν συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους αθώοι Ιρακινοί πολίτες.

Συγκεκριμένα, ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Καταγγέλλουμε τη νέα τρομοκρατική επιδρομή των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - Αγγλίας σε βάρος του Ιράκ, που είχε σαν συνέπεια τη δολοφονία αθώων Ιρακινών πολιτών.

Η νέα επίθεση των δολοφόνων των λαών ξέσχισε και την τελευταία μάσκα που φορούσαν οι ιμπεριαλιστές, αφού αυτή τη φορά ο Κλίντον και ο "σοσιαλιστής" Μπλερ εγκατέλειψαν και τα τυπικά προσχήματα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα για να τρομοκρατούν τους λαούς και να σκορπίζουν το θάνατο. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο χρησιμοποιούσαν σαν ομπρέλα για τους τυχοδιωκτισμούς τους, παραμερίστηκε προκλητικά, προκειμένου να δράσουν γρήγορα και "αποτελεσματικά", υλοποιώντας τα σχέδιά τους.

Πίσω από την εγκληματική δράση των φονιάδων των λαών, δε βρίσκεται κανένα Διεθνές Δίκαιο, το οποίο έχουν αποδείξει ότι πάντα γράφουν στα "παλιά τους τα παπούτσια", αλλά ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών για τον έλεγχο του πετρελαίου, η προσπάθεια τρομοκράτησης των λαών, ώστε κανείς να μην τολμήσει να αμφισβητήσει τη "Νέα Τάξη" που επιβάλλουν, πνίγοντας στο αίμα και τη δυστυχία τους λαούς.

Οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ είναι συνυπεύθυνες για το έγκλημα σε βάρος του ιρακινού λαού, γιατί σιωπούν και συντάσσονται με το μέρος των εγκληματιών. Το ίδιο συνυπεύθυνη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία, αντί να αντιδράσει στην επίθεση, εκφράζοντας την αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της νεολαίας, προτίμησε για άλλη μια φορά να σκύψει τη μέση στους ιμπεριαλιστές, όπως, άλλωστε, κάνει σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό λαό και τη νεολαία, οι οποίοι, ενώ υποφέρουν από το απάνθρωπο εμπάργκο των ιμπεριαλιστών σε βάρος του Ιράκ και τα "παιχνίδια" του Σαντάμ Χουσεϊν, θρηνούν ταυτόχρονα για τους νεκρούς των δολοφονικών επιδρομών.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να εκφράσει την αγανάκτησή του, για τη νέα πρόκληση σε βάρος των λαών. Χτες ήταν η Βοσνία, σήμερα το Ιράκ, αύριο θα είναι η δική μας σειρά.

Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ