Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί

Με ανακοίνωση καταγγέλλει την γκανγκστερική επίθεση ΗΠΑ και Βρετανίας κατά του Ιράκ

Την γκανγκστερική και αιφνιδιαστική επίθεση των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, καταδικάζει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η ΕΕΔΥΕ και διατυπώνει την απαίτηση να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί, ενώ καλεί το λαό και τη νεολαία να σηκώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Στην ανακοίνωση αυτή, σημειώνεται αναλυτικά:

"Οι ΗΠΑ και η Βρετανία, με αιφνιδιαστικό και γκανγκστερικό τρόπο, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις κατά του Ιράκ, κατά παράβαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, περιφρονώντας, αυτή τη φορά, ακόμα και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το πρόσχημα της άρνησης των Ιρακινών να επιτρέψουν τον έλεγχο σε ορισμένες περιοχής στους "επιθεωρητές" του ΟΗΕ προσβάλλει τη νοημοσύνη των λαών, που γνωρίζουν πως πίσω από τις υποκριτικές κορόνες των ιμπεριαλιστών κρύβεται η επιδίωξή τους να τρομοκρατήσουν τους λαούς και να επιβάλουν τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη.

Οι λαοί, ήδη, γνωρίζουν και από τη Βοσνία και από το Κοσσυφοπέδιο πως πίσω από τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστών κρύβεται και ο ανταγωνισμός τους για το μοίρασμα των αγορών. Πως πίσω από την "κρίση" του Ιράκ κρύβεται η πάλη για τον έλεγχο των πετρελαίων.

Ο απροκάλυπτος και ωμός τρόπος που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία συνδέεται επίσης με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ να επεμβαίνει, χωρίς καν την άδεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιβεβαιώνοντας τον επιθετικό και τρομοκρατικό για την ανθρωπότητα ρόλο του.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στο διπλά δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό από τις πολεμικές ενέργειες των ιμπεριαλιστών, το εμπάργκο, και από το διδακτορικό και επικίνδυνο καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν".

"Συνυπεύθυνες στο έγκλημα που επιχειρείται, θεωρεί, καταλήγοντας η ΕΕΔΥΕ, ότι είναι και όλες εκείνες οι κυβερνήσεις που αρνούνται να καταδικάσουν με σαφήνεια την επέμβαση. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ταχθεί ανοιχτά κατά της επίθεσης και να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για οποιεσδήποτε διευκολύνσεις στους ιμπεριαλιστές - δολοφόνους των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να κινητοποιηθούν με κάθε τρόπο, ώστε να ματαιωθεί ένα νέο έγκλημα σε βάρος του ιρακινού λαού".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ