Τετάρτη 16 Δεκέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαζί με τους αγρότες

Μεγαλειώδες αγωνιστικό συλλαλητήριο, το μεγαλύτερο σε όγκο που έγινε τα τελευταία 15 χρόνια στην Κέρκυρα, πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες αγρότες, εργατοϋπάλληλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί του νομού.

Περισσότεροι από 3.000 αγρότες και εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι του νησιού, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ) και του Εργατικού Κέντρου, συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη πλατεία του Σαρόκου.

Κεντρικοί ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο πρόεδρος της ΟΑΣΚ Σωκρ. Παπαδάτος και ο πρόεδρος του ΕΚ Αλ. Κατσούρης,ενώ οι συγκεντρωμένοι αγρότες, αγανακτισμένοι από την τακτική που ακολουθεί ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ζουπάνος - ως ένθερμος υποστηρικτής της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ- δεν του επέτρεψαν να μιλήσει.

Με τους χιλιάδες αγρότες και εργάτες ενώθηκαν στην πλατεία Σαρόκου και 2.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, σχηματίζοντας μια τεράστια πορεία που κατευθύνθηκε προς τη Νομαρχία. Καθ' όλη τη διάρκειά της ακούγονταν συνθήματα ενάντια στην ΕΕ, το Μάαστριχτ, την πολιτική της κυβέρνησης και την ΟΝΕ, αλλά και για την προστασία της ελαιοπαραγωγής, τη στήριξη της τιμής του λαδιού, την προστασία της ελιάς από το δάκο και την απόδοση ολόκληρης της τιμής της επιδότησης.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της νομαρχίας για δύο ώρες και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας έριξαν κατεστραμμένο ελαιόκαρπο, ενώ κατέβασαν και έκαψαν δύο σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ήταν αναρτημένες έξω από τη Νομαρχία και το Δημοτικό Θέατρο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της ΝΕ Γ. Κουλούρη, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ Θ. Γουλής και Τζίνα Μαντζάρου, ο δήμαρχος Μελιτιαίων Β. Αρμενιάκος, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων.

Στο Αγρίνιο

Με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αγροτών και των μαθητών πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας.Τη συγκέντρωση οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Στην απεργιακή συγκέντρωση από τις ομιλίες των εκπροσώπων των φορέων εκφράστηκε η πλήρη αντίθεση των εργαζομένων, αγροτών και μαθητών στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης και καταδικάστηκε η ταχτική των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΓΕΣΑΣΕ, που είναι υποταγμένες στα κυβερνητικά σχέδια. Τονίστηκε η ανάγκη πιο στενής συμπαράταξης για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και η διαμόρφωση κοινού μετώπου πάλης. Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε κοινό ψήφισμα, που εκφράζει τη θέληση των εργαζομένων, των αγροτών, των μαθητών και των φορέων τους για συνέχιση του αγώνα.

Στη συνέχεια οι μαθητές κατευθύνθηκαν στην Εθνική Οδό και διέκοψαν την κυκλοφορία για μια περίπου ώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ(2011-09-22 00:00:00.0)
Δυναμική κινητοποίηση για το χαράτσι(2009-05-22 00:00:00.0)
Μαχητικές συγκεντρώσεις(2005-02-01 00:00:00.0)
Αύριο στις 6 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Κέρκυρα(2003-05-11 00:00:00.0)
Συναντήθηκαν στους δρόμους του αγώνα(2003-02-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού στις 15 Δεκέμβρη(1998-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ